Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Вчені: Фолієва кислота знижує ризик інсульту

Вчені довели, що простий і недорогий препарат — фолієва кислота в складі антигіпертезнивного лікування на 73% знижує ризик розвитку інсульту. Результати дослідження з’явилися на сторінках журналу кардіологічного коледжу США.

Вчені з Китаю провели масштабне дослідження з 1079 добровольцями, яким лікарі поставили діагноз «артеріальна гіпертензія». Середній вік спостережуваних пацієнтів склав 59,5 років. В якості терапії вони приймали 10 мг еналаприлу та тільки 50% учасників експерименту додатково брала 0,8 мг фолієвої кислоти. За чотири роки 371 з 5408 людей перенесли інсульт.
Аналіз даних показав, що при прийомі препарату від гіпертензії відношення числа тромбоцитів до гомоцистеїну становило 15 ммоль/л, що знижувало ризик розвитку інсульту на 3,3%. При низькому рівні тромбоцитів і високому рівні гомоцистеїну показник зростав до 5,6%. У контрольної групи результати виглядали більш вражаюче – 73%. Вчені вважають, що їх відкриття допоможе лікарям виявляти ризик розвитку інсульту за допомогою гомоцистеїн та тромбоцитів, рівні яких можна стабілізувати за допомогою фолієвої кислоти.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.