Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

У Криму гинуть українські бойові дельфіни

—?Після анексії Криму бойові дельфіни, що належали Військово-морським силам України, відмовилися підкорятися російським окупантам, перестали їсти й загинули, — каже постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін, 37 років. Джерело, з якого йому відомо про смерть дельфінів, не вказує.
Скільки дельфінів померло, невідомо. Наприкінці 2014-го в науково-дослідному центрі ЗСУ "Державний океанаріум" у Севастополі були 15 бойових дельфінів-афалін.
—?Окупанти інформацію приховують. Загинули від трьох дельфінів і більше, — продовжує Борис Бабін. — Це підтверджує факт, що позаторік Міністерство оборони Росії закупило шість молодих дельфінів для Севастопольського океанаріума. Російська преса пише, що українських тварин не було. Мовляв, ми розпродали їх ще до окупації. Це не так. На російський бік перейшли цивільний персонал, науковці. Військовослужбовці, які навчали бойових дельфінів, переїхали в Україну. Російським тренерам залишили спеціальні свистки, на які реагують тварини. Якщо між ними й новими керівниками немає особливого зв'язку — дельфін утрачає інтерес до тренувань.
—?Ссавці, які були до окупації Криму — середнього і старшого віку. Тварини прив'язані до своїх тренерів і мають із ними контакт, підтверджують фахівці. Не виняток, що через їх зміну в дельфінів міг бути стрес. Він і призвів до загибелі, — говорить начальник військово-наукового відділу Військово-морських сил ЗСУ Олексій Каналюк.
Після анексії півострову "Державний океанаріум" переїхав до Одеси. Дельфінів не тренують.
1967 року в Козачій бухті поблизу Севастополя створили радянський військовий океанаріум. Почали тренувати дельфінів-афалін. Півсотні тварин знаходили зброю і військову техніку на дні моря, атакували бойових плавців і кораблі супротивника із закріпленими на голові ­зброєю та вибухівкою.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.