Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

До 2084 року температура на планеті підвищиться на 4°С, – китайські вчені

Група китайських вчених опублікувала статтю, у якій вони стверджують, що температура Землі до 2084 року зросте на 4°С у порівнянні з доіндустріальним рівнем. Тобто це вкотре свідчить про те, що реалізувати цілі, окреслені Паризькою кліматичною угодою, буде неможливо.

Дабанд Цзян та його команда з Інституту фізики атмосфери Китайської академії наук розглянули сценарій, коли темпи викидів парникових газів збережуться. Вони використали 39 різних кліматичних моделей та порівняли результати кожної з них, щоб досягти максимально точного моделювання, – інформує видання International Business Times.

Більшість моделей показали, що глобальний клімат стане теплішим на 4°С між 2064 і 2095 роками.

«Якщо глобальне потепління перевищить 4°С, відбудеться безліч катаклізмів. Підвищення температури становитиме серйозну загрозу екосистемам та людям», – сказав Цзян, старший науковий співробітник Інституту фізики атмосфери.

Зміни клімату призведуть до того, що на суші річне та сезонне потепління відбуватиметься швидше, ніж в океанах, а найбільше підвищення температури спостерігатиметься в арктичних регіонах, де також збільшиться кількість опадів.

Коливання температури протягом року зменшиться у тропіках та збільшиться у полярних областях. Кількість опадів зростатиме й у Тихому океані. Все це відбуватиметься навіть тоді, коли цілі Паризької угоди будуть виконані, проте у тому випадку вони будуть менш загрозливими.

Дослідження під назвою «Глобальне потепління на 4°C від доіндустріального рівня» було оприлюднене 18 травня. Фінансування проводилося Національною програмою досліджень Китаю та Національним фондом природничих наук Китаю. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/05/25/do_2084_roku_temperatura_na_planeti_pidvyshchytsya_na_4s__kytayski_vcheni_1331885




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.