Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Щоденне вживання яєць знижує ризик інсульту та інфаркту

Існує думка, що вживання яєць у великій кількості може бути шкідливим через високий вміст холестерину. З іншого боку, вони є джерелом білка і інших корисних компонентів. Вчені з Пекінського університету (Peking University), Китай, провели дослідження, результати якого свідчать про те, що помірне вживання яєць сприяє зниженню ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Слід зазначити, що підвищений артеріальний тиск, надлишкова маса тіла або ожиріння, а також підвищений рівень глюкози в крові відносяться до факторів ризику розвитку серцево-судинних захворювань.
Дослідники вивчили дані більше 400 тис. дорослих (віком 30-79 років), які проживають в більш ніж 10 регіонах Китаю, у яких ніколи не діагностували онкологічні, серцево-судинні захворювання або цукровий діабет. Протягом 9 років спостережень зафіксовано майже 10 тис. випадків передчасної смерті внаслідок серцево-судинних захворювань і більше 5 тис. гострих коронарних синдромів. У 84 тис. учасників дослідження протягом цього періоду діагностували серцево-судинні захворювання.
Результати дослідження, опубліковані в журналі «Heart», свідчать про те, що вживання 1 яйця в день сприяє зниженню ризику розвитку геморагічного інсульту на 26%, а передчасної смерті від цього типу інсульту – на 28%. Ризик розвитку ішемічної хвороби серця знижується на 12%, ризик передчасної смерті внаслідок серцево-судинних захворювань – на 18%.
Слід зазначити, що, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), серцево-судинні захворювання є основною причиною смерті в усьому світі: ні з якоїсь іншої причини щорічно не вмирає стільки людей, скільки від серцево-судинних захворювань.
Джерело: bagnet.org




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.