Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

У оновленому скверику Хуста відкрили пам`ятний знак містам-побратимам (+ФОТО)



Сьогодні, 23 травня, у Хусті поблизу краєзнавчого музею відбулося відкриття пам`ятного знаку містам-побратимам та оновленого скверика, що досить довгий час був занедбаним.

На цей час Хуст має 10 міст-побратимів – це угорські Ньірбатор, Комаром, Сірмабешеньєв, словацькі Ліпани та Сніна, польські Лєско, Грубешів та Хелм, чеське Ждяр-над-Сазавою та румунське місто Сигіт-Мармацієй, з якими не просто підтримує дружні відносини, а й тісно співпрацює у плані спільних грантових проектів. Приміром, спільно зі словацьким містом-партнером у рамках програми транскордонного співробітництва вдалося закупити переносну сцену, облаштувати фонтан, територію парку відпочинку тощо. Наразі з угорськими колегами вирішуються питання упорядкування території та дороги до Хустського замку. І це далеко не повний перелік спільних справ на розвиток Хуста.
Відрадно, що за короткий проміжок часу вдалося упорядкувати ще одну, хоч і невеличку зону відпочинку для хустян, цей скверик біля музею.
Приємну подію для громади міста скрасили виступи юних хустян, які на честь зміцнення дружби між містами-побратимами виконали словацьку народну пісню та продекламували патріотичний вірш.
До слова, нещодавно було оновлено й стелу “Визначні місця Хуста”, що теж знаходиться поблизу музею і презентує туристам найцікавіші місцини Хуста, які варто відвідати.
Залишається тільки сподіватися, що містяни берегтимуть оновлене надбання громади, адже тільки спільними зусиллями, взаємною повагою та підтримкою ми зможемо зробити наше рідне місто комфортнішим та гарнішим.
DSC01018
DSC01027
DSC01031
Богдана КЛЕКНЕР, «Карпатський об’єктив»




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.