Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Вчені назвали смертельну небезпеку, яка є в кожному будинку

Європейські вчені опублікували шокуючі дані 20-річного дослідження , в ході якого з’ясували, як миючі засоби впливають на здоров’я людей. Від частого вдихання парів побутової хімії легені жінок стали схожими на легені курця, стверджують вони.
Засновниця компанії, що надає послуги прибирання, – Євгенія, з агресивними засобами має справу кожного дня. Через це у неї особливі вимоги жо захисту.
“Рукавички це само собою. Плюс ще респіратори та спеціальний”, – говорить Євгенія Сагайдак, власниця клінінгової компанії.
Жінка впевнена: в побуті краще використовувати натуральні засоби для чищення:
“Наприклад, замість хімічної рідини для посуду використовуйте соду або гірчичний порошок. Чайник можна почистити звичайною лимонною кислотою. Підлогу краще мити просто чистою водою. А щоб уникнути нальоту в ванній абодушовій кабіні, досить протирати хромовану сантехніку насухо“.
Домогосподарки хворіють на ракові захворювання на 55% більше, ніж люди, які працюють поза домом, каже Євгенія Сагайдак.
“Домогосподарки люблять все чистити, полоскати, використовувати порошки,хімію і так далі”.
Однак на відміну від професійних засобів чищення, складові побутової хімії маютьнизьку токсичність, заспокоюють медики.
“Якщо написано, що це засіб для прання, то не потрібно ним мити посуд. Якщо написано, що це засіб для скла, не треба ним мити підлгу або чистити килим”, – стверджує Ганна Головащенко, науковий співробітник.
Щоб зменшити ризики під час прибирання, медики радять завжди використовувати рукавички і захисні креми. Провітрювати кімнати, надягати респвратор, щоб не вдихати пари від хімії Попутно необхідно уникати засобів, що містять спирт і хлор.
Медики наголошують: якщо під час прибирання або миття посуду ви відчули запаморочення або нудоту, негайно вийти на свіже повітря і випити склянку води.
 
Сьогодні. Lifestyle





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.