Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

"Дайте реалізувати проект "Свидовець": сільради Рахівщини звернулися до Кабінету Міністрів з приводу будівництва курорту (ДОКУМЕНТИ)

Територіальні громади села Чорна Тиса та селища Ясіня Рахівського району, на території яких планується будівництво рекреаційного комплексу «Свидовець», прийняли на своїх сесіях звернення до Кабінету міністрів та Міністерства екології України, в якому просять дати можливість реалізувати туристичний проект.
– Члени організацій (які намагаються заблокувати проект «Свидовець»), мабуть, забули, що в нашому регіоні живуть ще й люди, – йдеться в зверненні. – І ці люди теж мають право на свою думку та достойне життя. Тому під час реалізації різного роду проектів, починаючи від туристично-рекреаційних закладів і закінчуючи розширенням заповідників, першочергове право належить голосу громади, яка проживає в даній місцевості, а не думкам представників різноманітних громадських організацій… Коли в інформаційний простір вкидається відверта нісенітниця про необхідність суцільної рубки 14 тисяч гектарів лісу для реалізації проекту, то її інакше, як абсурдною, не назвеш… Може краще нехай так звана ініціативна група збереться з духом та приїде до нас, і ми спільними зусиллями будемо вирішувати нагальні проблеми щодо збереження природи. Може спільно і віднайдемо баланс між непростими законами життя горян та любов’ю до природи… В умовах гірського краю з доволі суворим кліматом завжди було болючим і проблемним питання зайнятості та працевлаштування. Тваринництво та лісорозробка – ось два напрямки, які здавна були візитівкою нашого краю та залишились такими і сьогодні. А ще, звичайно, – масові виїзди на заробітки за кордон… Тому, взявши за перспективу орієнтир на реалізацію проекту «Свидовець», ми плануємо досягти основної мети – покращення добробуту і життя нашого населення. У свою чергу це має позначитись і на зменшенні (а то й повному припиненні) незаконних вирубок.
Чи дадуть заповідні зони та території молодим людям, які у пошуках роботи їдуть за кордон, залишаючи свої сім’ї, якусь надію на майбутнє? З іншого боку ми повинні пишатися тим, що наш край будуть знати та відвідувати багато іноземців. Можливо, саме за цим і криється проблема? Адже даний рекреаційно-туристичний комплекс буде гідним конкурентом багатьом закордонним аналогам. На наше переконання, будівництво комплексу стане локомотивом розвитку не тільки Ясінянської долини, району та області, але й нашої держави.
Враховуючи зазначене, ми, депутати Чорнотисянської сільської та Ясінянської селищної рад VII скликання, звертаємося до Кабінету міністрів України та Міністерства екології України із закликом: дайте можливість громаді нашого регіону, яка повірила в цей туристичний проект, його реалізувати. Ми заслуговуємо на гідне життя в межах України, а не тільки далеко за її кордонами.









Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.