Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Призов офіцерів запасу на військову службу за призовом осіб офіцерського складу у 2018 році

Відповідно статті 11 пункт 5 ЗУ «Про військову службу і військовий обов’язок» призов офіцерів запасу проводиться за наказом Міністра оборони України. У 2018 році такий наказ буде виданий в червні.
За рішенням Міністра оборони України (з оформленням наказу по особовому складу) у 2018 році на військову службу за призовом осіб офіцерського складу можуть бути призвані особи віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу (закінчили військові кафедри), мають вищу освіту (не нижче бакалавра) і яким присвоєне первинне офіцерське звання. Перелік спеціальностей визначається потребою Збройних Сил України.
Призову не підлягають офіцери запасу, які вже проходили військову службу.
Усі офіцери в обов'язковому порядку протягом 3 місяців пройдуть допідготовку в навчальних закладах Міноборони. А потім їх призначать на посади у військових частинах і підрозділах, які не залучаються в АТО (ООС). Соціальний захист та грошове забезпечення (від 9000 грн.) офіцерів за призовом повністю відповідає рівню, який отримують офіцери військової служби за контрактом.
Строк військової служби за призовом для осіб офіцерського складу складає 18 місяців.
За офіцерами запасу, призваними на військову службу, зберігається місце роботи, посада і зарплата (незалежно від форми власності підприємства) відповідно ст. 119 «Кодексу законів про працю України».
Перед призовом офіцерів проводяться підготовчі заходи: виклик до військових комісаріатів, направлення на військово-лікарські комісії, уточнення облікових даних та всебічне вивчення особистих якостей кандидатів.
Відстрочка від призову на військову службу офіцерів надається особам виключно за рішенням атестаційної комісії обласного військового комісаріату на підставах, визначених статтею 17 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», а саме: за сімейними обставинами, за станом здоров’я, для здобуття освіти, для продовження професійної діяльності.
Офіцери запасу, яким надана відстрочка, зобов’язані щорічно до 1 жовтня подавати до військового комісаріату документи, які підтверджують право на відстрочку.
Після отримання повістки про призов на військову службу офіцери запасу зобов’язані прибути у визначений пункт збору і в термін, зазначений в повістці. У випадку неявки офіцерів запасу без поважних причин за викликом вони несуть адміністративну і кримінальну відповідальність у порядку, встановленому законом. Наявність поважних причин для нез’явлення до пункту збору повинна бути документально підтверджена.

Рахівський районний військовий комісаріат.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.