Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Ось перша країна в світі, де за сигарети будуть саджати!

Передовий досвід або наступ на свободу?

У Південно-Африканській Республіці зареєстрований новий законопроект, який пропонує давати до трьох місяців в'язниці за куріння в громадських місцях і до року в'язниці — роботодавцям, з вини яких підлеглі виявилися жертвами пасивного куріння, передає Ukr.Media.
Законопроект «Про контроль тютюнової продукції і електронних систем подачі» забороняє куріння у всіх закритих громадських місцях та на всіх закритих робочих місцях.
Це означає, що в ресторанах більше не буде спеціальних місць для куріння.
Також куріння буде заборонено в автомобілях у присутності пасажирів, зокрема неповнолітніх (до 18).
Виробники електронних сигарет і цигарок будуть змушені прибрати з упаковки будь-які брендові елементи, крім логотипу компанії, інакше їм загрожує 5 років в'язниці.
У законопроекті сказано, що упаковки тютюнової продукції повинні мати «однотонний колір і текстуру».
«Вживання тютюну завдає величезної шкоди здоров'ю курців, некурців та інших споживачів тютюнової продукції, — сказано в пояснювальній записці. — Куріння призводить до серйозної залежності».
Крім того, законопроект пропонує наступні заходи по боротьбі з курінням:
Якщо у громадських та робочих місцях не вивішені таблички щодо заборони куріння, відповідальна за цю ділянку людина карається тюремним строком до п'яти років.
За встановлення автомата з торгівлі тютюновою продукцією — тюремне ув'язнення терміном до одного року.
За спонсорування заходів з використанням корпоративного брендингу, реклами та просування продукції тютюнових компаній — тюремне ув'язнення терміном до п'яти років.
За фінансове або інше заохочення продажу сигарет в роздрібній торгівлі — тюремне ув'язнення терміном до п'яти років.
До 9 серпня представники громадськості мають можливість обговорити запропонований законопроект і внести свої зауваження, після чого він буде направлений на розгляд в Національну асамблею.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.