Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Що їсти в 16, 20, 25, 30, 35 років і пізніше

Звичайно, збалансоване харчування важливо в будь-якому віці (і щось нам підказує, що піца на тонкому тесті крихкий баланс не порушує!), але все ж потреби організму в 16 і в 38 з хвостиком не однакові. Що потрібно вам саме зараз?


Якщо вам менше 20

Так кому ми розповідаємо, тут ж усі дорослі – не снідаємо, раз мама не бачить (до 45% підлітків так роблять!), потім перекушуємо на задній парті, природно, далеко не поживними протеїновими батончиками без цукру або пробуємо себе в харчуванні зі строгими обмеженнями типу веганства або супінгу. Загалом, все, що можна побажати в цьому віці, так це додати до гастроекспериментів мультивітамінні харчові добавки, щоб бути впевненими, що організму досить мінералів і мікроелементів для подальшого розвитку. І не пропускайте сніданки, будь ласка.
Що їсти з 19 до 21 року
Жити на всю котушку, спалювати мости (і калорії) і легально випивати в нічних клубах – ось девіз цього віку. Укупі з малокорисним фастфудом, алкоголь і куріння буквально «висмоктують» всі вітаміни з організму. Щоб не впасти в бруд обличчям перед першим роботодавцем після бурхливої ночі, налягайте на продукти з антиоксидантами і вітаміном С (косметика з цим же складом – теж чудова опція). Вони захистять шкіру, волосся і нігті від неприємних наслідків. Так що горіхи, фрукти та овочі повинні стати частиною щоденного раціону.

Що їсти з 21 до 25 року
Саме час зосередитися на здоров’я кісток. Хочемо ми того чи ні, але це єдине, що все ще продовжує рости і розвиватися, хоча перехідний вік вже позаду (саме час опустити погляд в декольте і сумно зітхнути). Ваша мантра на ці роки: кальцій і магній, кальцій і магній. Об’єктивно їх не вистачає кожній п’ятій дівчині в цьому віці, так що радою краще не нехтувати. Ще одна зона ризику – примхливий вітамін D, але як поповнити його запаси, ми вже розповідали у всіх подробицях.
Що потрібно їсти ближче до 30
Робота поглинула весь вільний час? Скажіть «привіт» нестачі заліза, з яким стикається кожна десята. Наслідком дефіциту може стати відчуття хронічної втоми або навіть порушення роботи імунної системи. Закидайтесь червоним м’ясом, зеленими овочами, бобовими або сочевицею. До речі, для збалансованого харчування дієтологи рекомендують все ж обмежитися 4-5 порціями червоного м’яса в тиждень.
Ну ось і тридцять
Робота, сім’я… Куди вписати приготування повноцінного сніданку, обіду і вечері? А вже фітнес в ці роки нерідко і зовсім представляється як явище з іншої планети. Але на жаль, це той самий вік, коли м’язи починають слабшати, так що на руках, наприклад, з’являються зовсім не сексуальні «крила». Вам потрібен гейнер (яйця, риба, індичка. Вегетаріанцям пора змішувати кілька культур в одному блюді, наприклад кіноа і горох, – підвищує насиченість поживних елементів!) і хоча б трохи тренувань – інтервальні, кардіо, силові.
Що їсти після 35 років?
Здоров’я в цьому віці все ще сприймається багатьма як само собою зрозуміле. А якщо так, то заради чого страждати на тренуваннях або дієтах? Однак мімічні зморшки, втома і роздратування – свого роду маячки: пора задуматися про правильний підхід до свого зовнішнього вигляду! Зосередьтеся на тому, щоб запобігти першим ознакам старіння. Вітаміни А і С захистять шкіру, а комбо з вітаміну В і цинку позбавлять від стресу і втоми. Щоб змусити мозок працювати на всю котушку, пийте риб’ячий жир або (що набагато приємніше) їжте лосось, тунець або макрель мінімум раз в тиждень.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.