Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Замість авторинку — спорткомплекс: У Кінчеші хочуть закрити найбільший в області ринок авто (ВІДЕО)

Підприємці, яких тут близько 60, кажуть, що їх ніхто не попереджував про закриття ринку, а дозвіл на торгові точки у них дійсний аж до кінця поточного року.


Днями торгівці авторинку, що у селі Кінчеш під Ужгородом, прийшли на роботу, а на них чекав «сюрприз» — закритий шлагбаум та охорона, яка повідомила, що ринок зачиняється.
Підприємці вже тиждень не можуть нормально працювати, адже навіть товар підвезти неможливо, бо охорона не впускає.
— Нас просто блокують, щоб ми самі по собі звідси пішли. Куди мені йти, знов у Словакію на заробітки? Я тут хочу працювати!— жаліється підприємець Павло Бурін.
Люди стверджують, що про виселення їх ніхто не попереджував і до діалогу не запрошував.
— Посилаються на те, що відбулося засідання виконкому сільради, який прийняв рішення, бо звернулась громада села. Але ніхто не бачив тих скарг і самого рішення виконкому.
У підприємців на руках дозоли на ринкову діяльність дійсні до листопада 2018 року, вартість оренди 1 квадратного метра 40 гривень, які вони сплачують справно.
— 125 тисяч щомісяця ми платимо, 25 з яких поступає на сільську раду, — розповідає підприємець Йосип Бабич.
Коритнянський сільський голова Ігор Бадида каже, що заборгованість з оплати оренди все-таки є, але головним аргументом закриття ринку стали звернення мешканців села.
— До нас звернулися мешканці даного села, яким заважає ця вічна проблема. Там аварії через скупчення неправильно припаркованих машин. Також є звернення Ужгородської міської ради, яка би хотіла збудувати спортивний комплекс на даній території, - повідомив Ігор Бадида.
Але, як виявилося, самі мешканці села Кінчеш ситуацію з базаром критичною не вважають — більшість опитаних журналістами не проти авто ринку.
— Він мені не заважає, він мені допомагає (ринок, ред.). І не лише нашому селу, а й Коритнянському селу і Баранинському селу. Тому, що він знаходиться поблизу. І приносить прибутки селам, - ділиться роздумами з журналістами мешканець Кінчеша.
Сільска ж рада має альтернативу для підприємців – їм запропонували переїхати на ринок Краснодонців в Ужгород. Але самі підприємці не в захваті від такої пропозиції, через значно вищу вартість оренди.
На даний момент підприємці колективно звернулися до Коритнянської сільради з закликом переглянути рішення про закриття ринку, і вже знайшли собі юристів для подальшої боротьби.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.