Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

За проживання на зйомних квартирах закарпатців ...штрафуватимуть!

Кабінет міністрів вирішив вчергове змінити правила «прописки». Вони стануть жорсткішими для всіх доброчесних громадян, яких тепер штрафуватимуть за проживання не за місцем реєстрації.  
Зате які небачені раніше можливості відкриваються для шахраїв і аферистів усіх мастей!
Закон України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» з 2004 року редагувався вже більше десяти разів. Його назва віддає деякої цинічною насмішкою, тому що декларована цим законом назвою «свобода» в усіх відношеннях регламентується і обмежується його змістом. Але така вже традиція української політики: штучно влаштований криза вона називає реформами, дозвіл і катастрофи - перемогами, а зростаюче обмеження в правах - свободами.
Тепер уряд хоче внести в цей закон ще кілька змін. Перше стосується введення штрафів в розмірі до 1700 гривень за проживання не за місцем реєстрації (прописки). Саме ця новина в першу чергу приголомшила 10 мільйонів українців - а саме стільки наших співгромадян, поданим експертів, сьогодні проживають не тому адресою, яка вказана в їх паспорті.
Правда, представники уряду спробували зберегти своє обличчя, і без того давно втрачене в ході «реформ», і заявили що їх неправильно зрозуміли. Мовляв, ніхто не збирається штрафувати українців за проживання не за місцем реєстрації, штрафувати будуть за «надання неправдивих даних про фактичне місце проживання». Ось тільки різниці тут ніякої, ті ж яйця, тільки в профіль! Якщо громадянин зареєстрований в одній квартирі, а ночує в інший, то йому загрожуватиме штраф - незалежно від того, як саме його сформулюють. Знову ж таки, це нагадує те, як сьогодні українцям закривають роти, заявляючи що «ми не обмежуємо свободу слова, а перешкоджаємо антидержавній пропаганді».
Причому, тепер влада буде обчислювати таких злісних «непрожівальщіков» шляхом вибіркової стеження. Методи якої вже широко обговорюються: починаючи від традиційного опитування сусідів і закінчуючи установкою стежать відеокамер. Це друге пропоноване нововведення в закон «Про свободу пересування та вибір місця проживання». Да уж, свобода!
Це що ж виходить: поїхали погостювати на місяць до тещі, або вибралися на літо на дачі пожити, і при цьому не перереєструвалися - так уже й порушили закон ?! Тому гучне обурення цим поверненням «пропісочного рабства», в якомусь спотвореному вигляді, було абсолютно справедливою реакцією багатьох українців. Ось тільки по-справжньому в цьому законопроекті непокоять не стеження за громадянами і навіть не штрафи.
Згадаймо, що зараз уряд знову починає «ув'язнює» українців, прив'язуючи їх до місця реєстрації. Це вже торкнулося дітей: тепер у батьків вже виникають труднощі з тим, щоб віддати їх в кращу школу в інший район (стосується безкоштовних муніципальних шкіл). Цілком можливо, що українців прив'яжуть і до «своєї» лікарні. Вибір «сімейного лікаря» залишать, але тільки в рамках районної поліклініки.
Але що найгірше, постраждають сотні тисяч українців, що живуть на знімних квартирах і не зареєстрованих в них. Та й власники цього житла теж! Вже давно не секрет, що держава просто не може спати ночами через те, що українці, які здають в найм квартири або кімнати, не платять з цього податки в бюджет. А бюджету-то всім нардепам на «розпил» не вистачає, вони б'ються через доступ до корита! Але ще більше земноводне тварина душило народних обранців через те, що «нелегально» здають свої квартирки бабульки ще й отримують субсидії на ці самі квартири, тобто обкрадають влада двічі. Адже те, що у цих бабусь пенсії 1500 гривень, і свої квартири вони здають не від хорошого життя, тулячись у дітей за шафою, це влада анітрохи не хвилює.
Ловити «нелегальних орендодавців» раніше начебто не було законних підстав. Зате тепер з'явиться можливість під виглядом перевірки «достовірності даних про проживання» вистежувати хто де живе, щоб потім з'ясувати, які квартири здаються в оренду.
Але ще більше насторожує пропоноване значне спрощення процедури реєстрації. Ні, то, що це можна буде зробити онлайн, буквально за кілька хвилин, або просто подавши заяву до реєстраційного відділ, без необхідності збирати купу довідок, без необхідності ставити штамп у паспорт - це, безумовно, здорово. Адже всі ми знаємо, яким мукою, часом, є процес прописки-виписки.
Однак автори законопроекту вирішили піти ще далі: тепер для прописки не знадобиться і згоди власників житла! Їх просто потім повідомлять (а може і не повідомлять, забудуть), що в їхній квартирі вже зареєстрований новий мешканець. А якщо господареві квартири це не сподобається, він може потім піти поскаржитися! Куди саме, не вказується - може бути в Печерський суд, а може в «Спортлото».

Джерело: Набережна




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.