Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

В Ужгороді відкрили новий сезон дитячої вузькоколійки

Сьогодні, 6 травня, в Ужгороді урочисто відкрили третій сезон відновленої Ужгородської дитячої вузькоколійної залізниці, повідомляє кореспондент УНН.





З центру Ужгорода до парку Підзамковий рушив перший літній рейс відновленої у 2016 році дитячої вузькоколійки. Також до практичної роботи приступили юні залізничники, які цього року отримали у подарунок комплекти спецодягу для опанування залізничних професій. Саме діти є персоналом вузькоколійки, де під наглядом дорослих наставників супроводжують рейси, працюють машиністами та провідниками.
Ужгородська дитяча вузькоколійка – це давня родзинка обласного центру Закарпаття. Залізниця не працювала з 2009 року, а у 2016-му з ініціативи голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля та з допомогою Львівської залізниці туристично-розважальний об'єкт відновили. Два відремонтовані пасажирські вагони та локомотив у літній період почали курсувати від станції "Молодіжна" до станції "Парк Підзамковий", долаючи відстань у 1200 метрів за 50 хвилин в обох напрямках. За один рейс потяг може перевозити до 80 дітей.
Ужгородська дитяча залізниця була відкрита ще у 1947 році, її колія є найкоротшою в Україні.
Нагадаємо, "Укрзалізниця" на літо вже призначила 21 додатковий маршрут. 


Джерело: УНН




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.