Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Квести, вино та замки: чим приваблює туристів Ужгород



Щороку в Закарпаття приїздять тисячі туристів із різних країн Європи. У минулому році був рекорд - 2 млн. людей. Найбільше їдуть дивитися, як цвіте сакура в Ужгороді наприкінці квітня.
Gazeta.ua дізналася, які цікавинки варто побачити в місті.
Автор: Оксана Прітченко
Рови ужгородського замку ніколи не заливали водою
Ужгородський замок розташований поруч із центром міста, на вулиці Капітульній. Нині використовується як краєзнавчий музей. Має велику площу та понад 15 різних виставок. Наприклад, можна оглянути народний одяг Закарпаття, традиційні музичні інструменти, меблі ХVIII-XX ст. та облаштування міщанської кімнати, ікони та стародруки, холодну й вогнепальну зброю. Вхід коштує 45 грн з дорослого, екскурсія із групи до 20 осіб - 200 грн. Окремо доведеться оплатити вхід до казематів та камери тортур - 15 грн. Також у замку можна відвідати дегустацію вина, яка коштує 95 грн.
Автор: Оксана Прітченко
Ужгородська філармонія до Другої світової війни була синагогою
У історичному центрі міста є філармонія, яка до Другої світової війни була синагогою. Колись в Ужгороді була велика єврейська община – близько 20 тисяч людей. Під час війни більшість потрапили у концтабори. А будівлю синагоги військові використовували як конюшню. Після війни радянська влада вирішила зробити у синагозі філармонію.
Фото: Оксана Прітченко
На набережній річки Уж росте найдовша у Європі липова алея - 2,2 км. Розташована у центрі старого міста. Там люблять відпочивати місцеві жителі та туристи.
Автор: Оксана Прітченко
Міні-скульптура "Маяк Ungvar" схожа на американську статую свободи
Ботанічний сад, який розташований на вулиці Івана Ольбрахта, має сотні видів незвичних для Закарпаття рослин. Садом опікується Ужгородський університет. На території є невелика оранжерея, де можна побачити дерево банану, мімозу, лавр, евкаліпт, папаю, 10 видів пальм, 250 видів кактусів. У саду ростуть магнолії, едельвейс, 120 видів троянд, 50 видів гладіолусів, 25 видів хризантем, 20 видів лілій. Поруч з територією ботанічного саду розташована Ужгородська дитяча залізниця.
Понад 30 міні-скульптур розкидані центром Ужгорода. Наприклад, Джона Леннона, Енді Воргола, Святого миколая, американської статуї свободи. У пошуку всіх туристам влаштували цілий квест. Вказівники можна знайти на вулицях міста, також фігурки позначені на онлайн-мапах.
Автор: Оксана Прітченко
Місцеві люблять відпочивати біля кар'єру на околиці Ужгороду
Горянська ротонда розташована на останньому пагорбі Карпат на околиці Ужгорода. Походження та вік ротонди невизначені до сьогодні. Вчені припускають, що церква відноситься до Х-ХІ ст. Споруда має шість граней, всередині вирізані 6 арочних ніш, внутрішні стіни розписані у ХІІІ ст. художниками в стилі італійської проторенесансної школи Джотто. Зобразили сцени з Нового Заповіту. Головними героїнями зробили жінок. Від центру міста до ротонди можна дійти за 45 хвилин. Автобуси туди не їздять. Зараз відбувається реставрація церкви.
Кар'єр на околиці Ужгорода місцеві люблять відвідувати задля відпочинку. Він 18 метрів глибиною. Там можна покупатися, а поряд є пагорби, з яких гарно видно панораму міста та гори.
Галерея "Ілько" названа на честь місцевого художника Івана Ілько. Розташована на вулиці Кошицькій, 28. Арт-центр запрошує на художні виставки, музичні та літературні зустрічі, конференції. Оглянути виставку картин коштує 20 грн. На інші заходи ціну встановлюють окремо. У галереї відбуваються зустрічі із музикантами та спікерами з Європи і США.
Електричками з Гадяча до Хуста за пенсійними посвідченнями. Таку подорож здійснили 60-річна Тетяна Панасенко, 66-річна Катерина Остапенко і Наталія Бондар, 63 роки.
Поїхали покупатися в термальних джерелах. У селі Велятино, за 7 км від Хуста Закарпатської області, є басейни з термальною мінеральною водою. Дорогою туди погуляли Києвом та Львовом. Мандрували тиждень. Подолали відстань у понад 1100 км.

Автор:Оксана ПРІТЧЕНКО






Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.