Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Поради дерматолога щодо засмаги: враховуємо тип шкіри

Весняне сонце за інтенсивністю випромінювання активніше, ніж літнє. Однак перша весняна засмага є запорукою однотонного золотистого кольору шкіри після літньої відпустки. Щоб навчитися засмагати «правильно» і без опіків, треба визачитися зі своїм типом шкіри.
Тип №1. Кельтський. Напівпрозора шкіра, руде волосся і безліч симпатичних веснянок. Ще з дитинства ви знаєте, що пляж для вас – табу. Але це не зовсім так! Просто підберіть відповідний сонцезахисний крем. Рівень захисту для кельтського типу SPF-фільтр 25-30 і вище. Не зменшуйте захист навіть після першого прояву засмаги, ваша шкіра, як шкіра дитини, набагато повільніше виробляє меланін.
Саме SPF-фільтр допоможе клітинам виробляти більше меланіну (це він робить шкіру темнішою).
Тип №2. Скандинавський. Світлорусий колір волосся, сірий або блакитний колір очей, світла шкіра і ледь помітні веснянки, що з’являються вже з появою першого сонця. Ви знаєте, що вам личить засмага, проте досягти потрібного відтінку не так вже й просто. Рівень захисту не менший 30. Після отримання ніжної засмаги, SPF-рівень можна зменшити, але не нижче 20-го. Після того, як знизите рівень захисту, користуватися кремом можна рідше. Відмовтеся від відпочинку в екваторіальній зоні, де пряме сонячне проміння навряд чи пощадить вашу чутливу шкіру.
Тип №3. Європейський. Світла, але не прозора шкіра, каштанове волосся і очі кольору лісового горіха. Ви любите сонце, а сонце любить вас. Щоправда, і в результаті такого тандему ви теж часто відчуваєте на собі неприємні результати сонячних опіків. Рівень захисту 15-20 рівнів захисту, а через кілька прийомів сонячних ванн можна сміливо переходити на середній рівень захисту - SPF 2-15. Коли ж ваш відтінок шкіри все більше наближатиметься до кольору молочного шоколаду, пора змінити крем на олію для засмаги (SPF 2-3), а для обличчя користуйтеся знежиреним гелем.
Тип №4. Азіатський або середземноморський. Вас легко сплутати з мулатами, а колір волосся та очей, як правило, темний. Ви не боїтеся сонця і сміливо засмагаєте? Як пасивно - на пляжі, так і активно - займаючись спортом на воді та в горах. Але захист від шкідливого ультрафіолету вам потрібен не менше, ніж власникам інших типів шкіри. Рівень захисту сонцезахисних кремів (починаючи з 15) і не переборщіть з перебуванням на сонці, щоб не отримати тепловий удар. Кілька порад для кожного Як би вам не хотілося якнайшвидше засмагнути і яким би захистом ви не користувалися, немає сенсу перебувати на сонці довше 40-50 хвилин. Шкіра на цей момент все одно перестане виробляти меланін, а ви можете опинитися під ризиком теплового удару. Найкраще приймати сонячні ванни по 10-15 хвилин щодня, а решту часу проводити в тіні. І ще одне… У період 11 і до 16 години постарайтеся взагалі уникати прямих променів. У цей період сонце особливо агресивне, є загроза не лише отримати опіки (не залежно від типу), а й захворіти на рак шкіри. Тому, будьте обережні, а в результаті – засмаглі та красиві!+ Підготувала Ася Дан

Джерело: http://zhyvyaktyvno.org





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.