Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Гарвардські вчені назвали п'ять корисних звичок, які допоможуть продовжити життя на 10 років

Вчені Гарвардського університету назвали п'ять корисних звичок, які допоможуть продовжити життя на 10 і більше років.
В ході нового дослідження, результати якого напередодні були опубліковані в науковому журналі Circulation, вчені аналізували дані про спосіб життя і стан здоров'я 78865 жінок і 44354 чоловіків, пише Independent.
В результаті вони визначили п'ять корисних звичок, які надають найбільш позитивний вплив на тривалість життя. Зокрема, вчені встановили, що здорова дієта, регулярний спорт, підтримка здорової ваги тіла, а також відмова від надмірного вживання алкоголю і повна відмова від куріння - ключові звички, які здатні збільшити тривалість життя жінок на 14 років, і чоловіків - на 12 років.
Вчені відзначають, що про позитивний вплив цих здорових звичок на тривалість життя людини було відомо і раніше, однак їх дослідження не тільки підтвердило ці дані, але і пролило світло на кілька цікавих фактів. Так, дослідники з'ясували, що люди, які слідують ключовим правилам здорового способу життя, на 82 відсотки менше схильні до смерті від серцево-судинних захворювань і на 65 відсотків менше схильні до смерті від раку, в порівнянні з тими, хто ігнорує корисні звички.
Таким чином, відмова від куріння, підтримка здорового індексу маси тіла (ІМТ), фізична активність протягом, як мінімум, 30 хвилин в день, помірне вживання алкоголю, а саме не більше одного келиха вина в день, а також здорова дієта і збалансований раціон харчування, роблять сильний вплив на те, скільки може прожити людина.
Згідно з результатами дослідження, якщо жінка у віці 50 років сформує п'ять цих корисних звичок, то, найімовірніше, зможе прожити ще 43 роки. Якщо ж вона продовжить ігнорувати ці звички, то, найімовірніше, проживе ще 29 років.
У свою чергу, якщо чоловік сформує ці звички в 50-річному віці, то має всі шанси прожити ще 38 років. Якщо ж звички сформовані не будуть, то, найімовірніше, ця цифра знизиться до 26 років.
«Наше дослідження підкреслює важливість дотримання корисних звичок і здорового способу життя в цілому для поліпшення якості життя і довголіття. На сьогоднішній день дуже маленька кількість людей дотримується всіх п'ять звичок, зазначених в нашому дослідженні. Тому в рамках державної політики слід було б приділяти більше уваги якості продуктів і пропаганді здорового харчування і способу життя», - зазначив провідний автор дослідження, доктор наук Франк Ху.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.