Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

7 продуктів, які не варто їсти жінкам під час місячних


Місячні для безлічі жінок можуть бути важким випробуванням. Разом з ними при місячних приходять біль, спазми, здуття живота і різкі перепади настрою. Менструальний цикл приблизно в 85% від усіх жінок, які менструюють супроводжується одним або більшою кількістю передменструальних симптомів. Якщо ці 3-4 дні менструації наповнені болем і стражданнями, занепадом сил, і по більшій частині пригніченим настроєм, настав час переглянути своє харчування.


Деякі продукти насправді здатні посилити ваше почуття тривоги і спазми при місячних. Зверніть на них свою пильну увагу, і в наступний раз місячні будуть менш важкими. Вороги вагіни вимагають найпильнішої уваги!
Чому харчування при менструації має значення
Харчування, нарівні зі сном і заняттями спортом, може відігравати ключову роль у вашому менструальному циклі. А якщо ви робите все правильно, то воно допоможе вам полегшити симптоми передменструального синдрому. З одного боку, це означає вживання в їжу продуктів, які багаті залізом, наприклад, темно-зелені листові овочі; вітаміном B, як яйця, цільні злаки, м’ясо птиці, мигдаль; і вітаміном C, як цитрусові, болгарський перець, полуниця. З іншого боку, це означає відмову від певних продуктів харчування, які можуть викликати спазми або посилити здуття живота, зміну настроїв, і дратівливість. Тобто всі ті принади, якими вас нагородив менструальний цикл. Що ж не слід їсти під час місячних?
1. Місячні не люблять рафіновані харчові продукти
Щоб попередити виникнення або полегшити симптоми передменструального синдрому (ПМС), вживайте складні вуглеводи, які містяться у свіжих фруктах, овочах і цільних злаках. На жаль, рафіновані харчові продукти дуже часто роблять з простих вуглеводів, які наш організм швидко пропалює. Як тільки початковий приплив енергії зникає, у нас залишається відчуття голоду і втоми. Не найкращий подарунок для місячних!
Безліч напівфабрикатів і рафінованих харчових продуктів також містять прихований цукор, який посилює проблему занепаду сил і зміни настроїв при місячних. Плюс, у них присутні сіль, хімічні речовини, і штучні ароматизуючі речовини для поліпшення зовнішнього вигляду і смаку їжі.
Слід триматися подалі від таких продуктів під час місячних:
  • Білий хліб
  • Макаронні вироби
  • Фасовані харчові продукти, наприклад, картопляні чіпси, начос, солоні кренделі, або інші види перекусів
  • Рис швидкого приготування
  • Каші з низьким вмістом клітковини
  • Печиво, борошняні кондитерські вироби, торти, виготовлені у великих кількостях (в межах масового виробництва)
Купуйте цільнозернові і по мінімуму оброблені продукти. Намагайтеся по можливості їсти органічну їжу. Це суттєво полегшить ваші місячні!
2. Місячні не в захваті від жирної і смаженої їжі
Ваші менструальні болі і симптоми можуть бути пов’язані з наявністю гострого запалення в організмі. Його можна виміряти, перевіривши рівень C-реактивного білка (СРБ) в печінці. У ході одного дослідження було виявлено, що у зрілих жінок з більш високим рівнем СРБ ризик появи таких симптомів ПМС, як хворобливі спазми в черевній області, біль у попереку, грудях, здуття живота, апетит і набір зайвої ваги, був вище на 26-41 %.
І хоча дослідження місячних обмежилося певною віковою групою, і необхідно проведення подальшого вивчення на більш широкій віковій вибірці, запалення в будь-якому випадку може мати негативні наслідки для жіночого здоров’я. Надмірне споживання жирної їжі, особливо насичених жирів і трансжирів, може спровокувати запалення в організмі.
Тримайтеся подалі від таких продуктів під час менструації:
  • Смажена у фритюрі їжа, наприклад, цибульні кільця в клярі, картопля фрі, пончики
  • Хлібобулочні вироби, виготовлені в промислових масштабах
  • Фастфуд
  • Жирне червоне м’ясо
  • Сир і жирні молочні продукти
  • Будь-які продукти, що містять гідрогенізовану рослинну олію або твердий маргарин
Використовуйте корисні жири, наприклад, оливкову олію екстра класу (extra virgin) для приготування їжі. І зупиняйте свій вибір на молочні продукти з низькою жирністю або повністю знежирених варіантах.
3. Солона їжа не для місячних
Якщо кожен місяць ви стикаєтеся з набряком і здуттям живота, вам може допомогти відмова від солоної їжі. Надмірна кількість солі в організмі може змістити водний баланс, викликаючи набряки, підвищення кров’яного тиску, і це страхітливе здуття живота. Ваш менструальний цикл точно образиться на вас!
При місячних необхідно уникати вживання наступних продуктів:
  • Солоні та пакетовані снеки, наприклад, солоні горішки
  • Солоні огірки або мариновані огірки, і релиш (соус з овочів)
  • Готові соуси, як соєвий соус, вустерський соус, і навіть така заправка, як майонез
  • Копчене, консервоване і солоне м’ясо
  • Сири
  • Консерви (включно з консервованими овочами і супами)
Взамін погоджуйтеся тільки на корисну свіжу їжу. Використовуйте цедру лайма або м’які спеції, яблучний оцет і оливкове масло в якості заправок або соусів для посилення смаку.
4. Солодкі харчові продукти — зло при менструації
Перепади настрою і навіть занепокоєння є поширеними симптомами ПМС. Втамування своєї тяги до солодкої їжі може змусити вас відчути ще більше занепокоєння і навіть стрес. І хоча солодкі харчові продукти можуть дати швидкий приплив енергії, але як тільки ваш організм її пропалить, рівень цукру в крові різко зменшиться.
Таким чином, ви будете почувати себе навіть гірше, ніж до цього. Крім негативного впливу на ваш настрій, вживання подібних продуктів може спровокувати затримку рідини в організмі.
Вам слід утриматися від споживання таких продуктів при місячних:
  • Цукерки
  • Солодкі газованої води та напої
  • Солодощі
  • Торти
  • Печиво
  • Будь-які продукти, які містять цукор-рафінад
Замість цукру-рафінаду, в якості підсолоджувача використовуйте мед. Або їжте свіжі фрукти, щоб втамувати тягу до цукру.
5. Алкоголь і менструальний цикл
Може здатися, що алкоголь здатний послабити менструальний цикл, біль і неспокій. Але в кінцевому підсумку все закінчиться тим, що ви будете почувати себе ще гірше. Вживання алкоголю може стати причиною більш тривалих менструальних болів, стану, більш відомого під назвою дисменорея.
А в ході одного дослідження було виявлено, що алкоголь при менструації здатний навіть позбавити вас гарного нічного відпочинку в другій половині ночі. Відмовитись на кілька днів від спиртного, і вживати свіжі домашні овочеві або фруктові соки буде більш розумним вибором.
6. Жирне червоне м’ясо при місячних протипоказано
Жирне червоне м’ясо багате насиченими жирами, які можуть стати причиною виникнення запалення в організмі. Крім того, воно містить арахідонову кислоту. Існує зв’язок між цими жирами і виробленням простагландинів, які збільшують запалення в організмі і викликають спазми і біль.
Перейдіть краще на багату жирними кислотами омега-3 рибу, яка сприяє боротьбі з запаленнями (лосось або тунець), і відчуйте себе краще.
7. Кофеїн при менструації: суперечливі відгуки
Неясно лише, як ставитися до кофеїну. Тому краще всього прислухатися до свого організму і самостійно вирішити, що для нього корисно. З одного боку, чашка кави або чаю здатна допомогти впоратися із занепадом сил і млявістю протягом довгого дня під час менструації.
На жаль, з іншого боку, кофеїн може підвищити напругу і неспокій, і викликати зміну настрою за рахунок збільшення рівня гормону стресу кортизолу. Крім того, він може впливати на сон.
Список продуктів, щодо яких потрібно проявити обережність при місячних:
  • Кава
  • Чай
  • Кофеїновмісні напої: енергетичні напої, газована вода
  • Шоколад
  • Цукерки, що містять кофеїн, наприклад, льодяники зі смаком кави
Кращий спосіб впоратися з тягою до кофеїну скоріше за все полягає в простому обмеженні його кількості та споживання кофеїновмісних продуктів тільки в першій половині дня. Утримайтеся від надмірного їх вживання за кілька годин до сну.
Багато жінок чекають менструальний цикл майже з жахом, запасаючись про запас знеболюючими, шоколадом, а то і зовсім рятуючись відгулом. Але якщо є більш здорова і ефективна альтернатива, може варто нею скористатися? І тоді ваші місячні пройдуть м’яко і без болю!
Джерело: HeadInsider




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.