Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Звідки береться алергія на цвітіння та як з нею боротись

Щороку після зими усі з нетерпінням чекають весни і літа. Окрім алергіків, які з жахом чекають тепла і цвітіння, адже вони невимовно страждають від квіткового пилку.


Алергія – це змінена чутливість організму людини до чужорідних речовин, що вводяться повторно, передає НВ.
Реакція на квітковий пилок має багато назв – весняний поліноз, пилкова астма, алергічний риніт, весняний катар, сінна лихоманка. Поліноз у всіх алергіків різний – може протікати легко, помірно або важко.
Поліноз на цвітіння виникає так само, як і інші алергії – в якийсь момент речовини, що потрапляють в організм, зокрема, пилок квітів, починають сприйматися організмом як небезпечні для здоров'я. Тож організм починає з цим "боротися".
Окрім того, схильність до алергії буває і спадковою. Алергія є доволі непередбачуваним захворюванням – вона може бути у людини з раннього дитинства на все життя, а може з'являтися і проходити.

Алергія на цвітіння
Найчастіше більшість алергіків хворіють навесні. Авітаміноз, знижений імунітет після зими та ненадійна весняна погода часто спричиняють до нежитю.
Окрім нежитю, є ще такі поширені симптоми, як: свербіж і печення в носі, постійне чхання, сльозотеча, почервоніння та свербіж очей, першіння в горлі, сухий кашель, утруднене дихання.
Іноді на шкірі можуть з'являтися алергічні висипання та підвищена температура тіла. Дехто також відчуває млявість та роздратування.
Симптоми загострюються у суху сонячну і вітряну погоду, коли квіти цвітуть особливо активно, а вітер далеко розносить їхній пилок.
Як боротися з сезонною алергією – з цим допоможе алерголог або терапевт. Зазвичай, алергікам прописують антигістамінні препарати.
А тим, хто особливо страждає під час цвітіння – до початку сезону рекомендують провести антигістамінну "вакцинацію" – введення потужних антигістамінних препаратів з терміном активності до півроку.

Алергікам прописують антигістамінні препарати

https://24tv.ua/likuvannya_tag5263




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.