Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

5 несподіваних речей, які впливають на рівень наших гормонів

Від балансу гормонів залежить правильність роботи нашого організму. Навіть якщо ви дотримуєтеся принципів здорового харчування і регулярно робите фізичні вправи, ви все одно щодня стикаєтеся з факторами, що впливають на вироблення гормонів.
Косметичні продукти
Дослідження показали, що деякі косметичні продукти можуть містити хімічні речовини, що порушують роботу ендокринної системи. Якщо ви страждаєте від захворювань щитовидної залози або ендокринної системи, рекомендується уникати продуктів з такими інгредієнтами, як формальдегід, свинець і оксибензон.
Вони можуть бути присутніми в звичайній косметиці – губній помаді, сонцезахисному кремі, лаку для нігтів, макіяжі для очей і т.д. Якщо ви регулярно відвідуєте салони краси, то можете опинитися під впливом цих речовин. Наприклад, формальдегід часто застосовується для випрямлення волосся, хоча може загрожувати здоров’ю.
Дотик
Людський дотик (обійми, рукостискання, масаж або притискання), може впливати на рецептори, вивільняючи гормон окситоцин. Метт Гертенштейн (Matt Hertenstein), експериментальний психолог з Університету Депо (DePauw University) в Індіані, зазначив, Що дотик також знижує рівень гормонів стресу. На його думку, це нагадує нашу реакцію на приємні запахи і смаки – він ніби змушує лобову кору головного мозку «пожвавлюватися».
Смартфони
Надмірне використання смартфонів теж може пригнічувати гормони. На гормони може, звичайно, впливати будь-яке світло, але світло, що випромінюється електронними екранами (блакитне світло), пригнічує їх в два рази сильніше.
Блакитне світло може знизити рівень мелатоніну в організмі, який впливає на циркадні ритми (коливання інтенсивності різних біологічних процесів, пов’язані зі зміною дня і ночі). В результаті може накопичуватися нейротоксин, що підсилює ймовірність виникнення депресії.
Дезиінфікуючі засоби для рук
Дослідження показали, що надмірне використання антибактеріального дезинфікуючого засобу для миття рук може принести більше шкоди, ніж користі. Воно може послабити імунну систему, порушуючи баланс між корисними і шкідливими бактеріями.
Триклозан, інгредієнт, що часто зустрічається в дезінфікуючих засобах, імовірно негативно впливає на гормони щитовидної залози, що може викликати гіпотиреоз. Крім того, дезінфікуючі засоби можуть провокувати розвиток раку щитовидної залози.
Подорож
Подорож може вплинути на рівень мелатоніну і кортизолу. «Навіть незначні зміни вашого повсякденного режиму (в якийсь день прокидатися рано, а на наступний день лягати пізно) може мати деякий вплив на рівень мелатоніну», – стверджує доктор Аніта Мітра (Anita Mitra), гінеколог з Національної служби охорони здоров’я Великобританії. І, відповідно, ще більший вплив має переліт в іншу годинну зону, що порушує ваш звичайний режим.
Зміна рівня мелатоніну може негативно впливати на рівень тестостерону у чоловіків. З іншого боку, у жінок можуть відбутися зміни в періодичному циклі через порушення графіка овуляції.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.