Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Вчені розповіли, як сухофрукти шкодять здоров’ю

Нещодавнє дослідження фахівців спрямоване на зміну ставлення споживачів до сухофруктів. На думку фахівців, вживання цієї категорії продуктів здатне завдати шкоди здоров’ю у разі вмісту небезпечних для організму хімікатів.


Експерти уточнили, що в цілому сухофрукти являють собою незамінний продукт, здатний зміцнити здоров’я особливо в зимовий період, коли відсутній постійний доступ до сезонних продуктів, багатих вітамінами і мікроелементами. Якщо ж говорити не про натуральний фермерський продукт, а про результат роботи спеціалізованого виробництва, то в цьому випадку можуть використовуватися небезпечні для здоров’я компоненти та сполуки.
Як приклад експерти призвели курагу і родзинки, які обробляються на підприємствах таким консервантом, як сірчистий газ. Крім того, має місце добавка діоксиду сірки для збереження природного кольору плодів і їх захисту від бактерій. У свою чергу, подібні добавки провокують у великій кількості порушення в роботі шлунку і органах дихання, можуть стати причиною астми і закупорювання судин холестерином в результаті активізації жирів. Щоб уникнути важких для здоров’я наслідків, слід придбані в магазині продукти попередньо замочити і промити в гарячій воді.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.