Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Чи правильно харчуватися одними і тими самими продуктами день у день

Омлет з помідорами на сніданок, жменя горіхів і йогурт в якості перекусу, овочевий суп і куряча котлета з сочевицею на обід, а потім трохи риби і зелений салат на вечерю – звучить чудово, чи не так?

Дієтологи кажуть, що спочатку схема може здатися ідеальною: вам більше не потрібно вираховувати калорії, піклуватися про БЖУ, витрачати час на вибір страви. Ще б пак – адже ви абсолютно точно знаєте, що сніданок, обід і вечеря відповідають принципам правильного харчування. Але, на жаль, нудна здорова дієта може ускладнити схуднення, якщо саме таку мету ви ставите.
Як повідомляє Prevention, різноманітна їжа відіграє важливу роль у формуванні бактеріального різноманітності в нашому кишечнику. І це різноманітність, показують дослідження, може бути ключем до схуднення на початку шляху і утриманню ваги тоді, коли ви досягнете ідеальної, на вашу думку, цифри на вагах. Інші дослідження, в свою чергу, говорять про те, що чим більше різних бактерій в нашому кишечнику, тим нижче ризик виникнення діабету і різного роду запальних процесів.
«Здається, що у кожного типу продуктів харчування є бактеріальний «спеціаліст», який потрібен нашому кишечнику. Тому, ймовірно найкраща дієта – це можливість їсти все, але потроху », – говорить Марк Хейман (Mark Heiman), науковий співробітник Microbiome Therapeutics.
Виявляється,  якщо ми поглинаємо яйця і шпинат щодня, але ніколи не їмо вівсянку, то кількість бактерій, які працюють з вівсянкою, але не працюють з яйцями, буде скорочуватися. Логічно припустити, їх стане занадто мало для того, щоб забезпечувати нас хоч якимись бонусами. «Це погана новина, тому що різні типи бактерій вирішують різні завдання в нашому тілі. І поки одні відповідають за контроль над голодом і ситістю, інші стежать за рівнем цукру в крові і реагують на запалення », – пояснює Хейман.
Експерти все ще намагаються зрозуміти, як різні штами кишкових бактерій впливають на наше здоров’я. Проте, вже зараз зрозуміло, що людина тільки виграє від різноманітності в їжі. На додаток до створення правильного бактеріального середовища в кишечнику, це дозволяє отримати більш широкий спектр вітамінів, мінералів і антиоксидантів, що також дуже корисно.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.