Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

В ОДА обговорили пропозиції маркування туристичних шляхів

24 квітня в Закарпатській ОДА відбулось перше засідання обласної комісії з утримання, маркування/знакування туристичних маршрутів Закарпатської області, на якому учасникам презентовано та обговорено пропозиції маркування на 2018 рік.
Участь в обговоренні, яке проходило під головуванням першого заступника голови ОДА Івана Дурана, взяли представники громадських організацій, станції юних туристів, гірської пошуково-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління ДСНС України у Закарпатській області, фахівці піших та велосипедних маршрутів у гори,активісти, експерти зі знакувальних/маркувальних робіт, екскурсоводи.
Як зазначив І. Дуран, розвиток туристичної галузі є одним з важливих пріоритетних у діяльності обласної державної адміністрації.
За результатами засідання вирішено завершити роботу із прийняття концепції туристичних маршрутів, в основі якої лежатиме Закарпатський Туристичний Шлях. Рекомендувати спільно Хустській та Виноградівській РДА по історико-етнографічному маршруті ,,Шлях Пинті”, Іршавській РДА по маршруту ,,с. Лисичово-г. Кук”, Міжгірській та Великоберезнянській РДА - по відрізках ЗТШ провести презентаційні походи промаркованимимаршрутами за кошти обласного бюджету. Розглянуто питання актуальності спелеотуризму та доцільності створення маршрутів до печер, проведення екскурсій в підземній частині Закарпаття. Маркувальникам рекомендовано на початкових та оглядових точках маршруту встановлювати стенди з урахуванням потреб з особливими можливостями та проміжкових стендів європейського зразка.
В рамках реалізації програми вирішено промаркувати не менше 50 км туристичних маршрутів, акцентуючи увагу на ЗТШ, розглянути проект маркування української частини міжнародного маршруту GreenWay. Розробити проект та встановити 2 автобусні зупинки шляхами слідування туристів, встановити 25 туристичних знаків типу 5.53 із врахуванням напрацьованих раніше маршрутів та шляхів.
Разом з тим комісія затвердила зміни в паспорті туристичних маршрутів, звернула увагу на недостатній участі районних державних адміністрацій зі знакування/маркування туристичних маршрутів.
Департамент економічного розвитку та торгівлі також інформує про проведення конкурсу інститутів громадянського суспільства, діяльність яких спрямована на розвиток сфери туризму та курортів, умови якого можна знайти за посиланням: http://zaktour.gov.ua/%D0%B4%D0%BE-%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%B3%D0%B8-%D1%96%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%82%D1%96%D0%B2-%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B4%D1%8F%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D1%81/




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.