Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Чому не варто приймати душ щодня: пояснення вчених

Приймати душ цілком достатньо один раз на три дні, оскільки часте миття порушує мікробіом на поверхні шкіри, а це знижує імунний захист організму.
Про це розповів доктор Колумбійського університету, що спеціалізується на інфекційних захворюваннях, Елейні Ларсон, передає Еdinstvennaya.
Зі слів фахівців у сфері санітарії, через щоденний прийом душу шкіра втрачає вологу – вона стає сухою і тріскає. Відповідно, у мікротріщини можуть потрапити бактерії, які викликають різні інфекційні захворювання шкіри. Часте купання лише змиває запах поту, але бактерії нікуди не зникають.
Окрім того, через часте купання людина змиває зі шкіри корисні бактерії та натуральні масла. Тож, як наслідок, порушується мікрофлора для життєдіяльності корисних для організму і підтримки імунітету бактерій. А ще змиваєте вітамін D, який утворюється саме на шкірі.
Доцент кафедри дерматології Університету Джорджа Вашингтона Брендон Мітчелл наголошує, що достатньо митися один або два рази на тиждень.
Мити милом чи гелем для душу рекомендують лише ті частини тіла, які потіють і виділяють запах: ноги, пахви, інтимні зони.
Окрім того, в середньому на 10-хвилинний душ витрачається 60 літрів води. Використання нагрівача підвищує витрата в 3 рази, а на ванну потрібно як мінімум 200 літрів.

Виходить, що сім'я з чотирьох людей, які щодня приймають 10-хвилинний душ, витрачає 25 куб. м води щороку. Відповідно – щоденний душ б'є по навколишньому середовищу і гаманцях.

https://24tv.ua




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.