Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Закарпатські роми влаштували гучний фестиваль національної культури (+ ФОТО)

Колоритний і яскравий захід – ромський фестиваль музичної культури – відбувся сьогодні (21.04) в Ужгороді. У центрі іста зібралися представники ромської національності у різнобарвних костюмах, котрі співали пісень та виконували національні танці під супровід музик. Далі яскрава і запальна колона вирушила центральними вулицями до берегів річки Уж, де на воду спустили вінки та квіти, як символ єднання ромів у всьому світі. Урочиста частина фестивалю відбулася в обласному музичному драматичному театрі.
– День ромів – свято не лише ромської спільноти, воно об’єднує всіх шанувальників ромської культури, – наголосив у своїй вітальній промові Геннадій Москаль, одягнутий із нагоди фестивалю в традиційну ромську сорочку. – Без ромської громади неможливо уявити Закарпаття, адже в нашій області проживає половина ромів усієї України. Відзначаючи це міжнародне свято, ми в першу чергу привертаємо увагу до питання інтеграції ромів в українське суспільство. І з радістю констатуємо, що цього року різні ромські організації вперше об’єдналися з нагоди свята й діють, як єдине ціле.
Представники громадських об’єднань та інші діячі, які беруть активну участь у збереженні та розвитку ромської культури, отримали від керівника краю відзнаки – почесні відзнаки, грамоти і подяки облдержадміністрації та обласної ради. Голова громадської ради ромів при Закарпатській ОДА Борис Бучко, зокрема, одержав  найвищу відзнаку обласної державної адміністрації – «За заслуги перед Закарпаттям», депутат Ужгородської міської ради Юрій Мандич – спільну відзнаку ОДА та облради «За розвиток Закарпаття».
Опісля на гостей ромського свята чекав яскравий та колоритний концерт.  
 
 





















Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.