Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Медики розповіли, як безпечно засмагати

Мабуть, усі вже знають, що ультрафіолет може негативно впливати на здоров’я. Ми дізнавались, як потрібно засмагати, щоб бути красивими та здоровими.

Тривале перебування під палючим сонцем може привести до ефекту “відкладеної дії”. Іншими словами, старі захворювання і навіть ракові пухлини можуть нагадати про себе. Надмірне ультрафіолетове опромінення веде до пошкодження шарів шкіри, викликаючи сонячний опік, пише «Країна здоров’я».
Не рекомендується засмагати гіпертонікам, людям, що страждають серйозними захворюваннями, з проблемами серця, ожирінням. Протипоказано ультрафіолетове випромінювання вагітним жінкам, адже це сприяє утворенню пігментації і негативно позначається на нервовій системі майбутньої дитини. Особливо небезпечно перебувати під палючими променями сонця людині, чиї родичі страждали на рак шкіри.
Онкологи засмагати не забороняють, але радять дотримуватися певних правил. До сонця потрібно звикати поступово, періодично збільшуючи час впливу ультрафіолету. Найкраще приймати сонячні ванни вранці до 11:00 і ввечері після 16:00, змастивши тіло кремом зі спеціальними фільтрами, які блокують негативну дію випромінювання.
Не можна знаходитися під прямими променями без головного убору, також слід захищати очі від яскравого світла затемненими окулярами. Безпечніше засмагати під парасолькою, так на тіло буде потрапляти розсіяне світло, а цього достатньо для генерування вітаміну D3 і отримання бронзового відтінку шкіри, без негативних наслідків для здоров’я.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.