Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Які предмети побуту провокують хвороби: неочікуваний перелік

Деякі речі, які люди масово використовують у побуті, можуть спровокувати різні хвороби. Таких предметів побуту необхідно позбутися.
До такого висновку дійшли вчені, передає портал Ukrhealth з посиланням на журнал don’t Panic. Медики та науковці склали список небезпечних для здоровя побутових предметів.
Освіжувачі повітря
За даними дослідження співробітників Медичного центру при Університеті Піттсбург, спреї для ароматизації повітря містять велику кількість формальдегіду, який відомий властивостями канцерогену.

Вчені підозрюють, що цей хімікат може викликати розвиток раку горла. Крім того, використання освіжувачів пов’язують з респіраторними захворюваннями, включаючи астму.
Посуд з антипригарним покриттям
Такий посуд містить високі рівні перфторокапрілової кислоти, що негативно впливає на функціонування щитоподібної залози. До такого висновку прийшли вчені з Медичного центру NYU Langone.
Протерміновані ліки
Використовувати ліки, у яких закінчився термін придатності, вкрай небезпечно. Лікарі застерігають, що застосування таких медичних препаратів може закінчитися непередбачуваними наслідками.

Кнопкові батарейки
Такі предмети можуть випадково проковтнути діти та домашні тварини. Наслідком дії на шлунок однієї батарейки може стати довічна інвалідність.
Нафталін
Така речовина може спровокувати отруєння з симптомами нудоти, блювання, головного болю, судом і діареї. Нафталін є канцерогеном, так переконані у Американському агентстві по захисту навколишнього середовища. Тривалий вплив нафталіну може спровокувати руйнування еритроцитів – червоних кров’яних тіл.

Меблі з ДСП
Канцерогенний формальдегід, який є у деревостружкових плитах, може спричинити розвиток раку носа та горла.

https://24tv.ua




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.