Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Учені пояснили, від чого залежить колір волосся

Науковці виявили закономірність, яка безпосередньо впливає на те, яким буде колір волосся у чоловіків і жінок. Як виявилося, за кінцевий результат відповідальний меланін двох видів.
Міжнародна група фахівців провела масштабне дослідження, завдяки якому вдалося виявити кілька нових генів, що відповідають за формування відтінку волосся у представників сильної та прекрасної половин людства.
У рамках експерименту дослідники провели детальний аналіз геному 300 тисяч європейців, завдяки чому було виявлено 124 гени, що мають пряме відношення до кольору волосся. До того ж, вчені прийшли до висновку, що на відтінок впливає поліморфізм регуляторних генів.
Як стверджують експерти, за майбутній колір волосся і райдужної оболонки очей відповідальні два види меланіну: чорно-коричневий еумеланін і червоно-жовтий феомеланін. Якщо в складі волосини переважає еумеланін, його носій буде мати темне волосся, а ось переважання феомеланіну "подарує" жінці рудий відтінок волосся.
До слова, вчені простежили закономірність: виявляється, жінок природа найчастіше нагороджує волоссям світлих відтінків, тоді як чоловіків – темної шевелюрою.






Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.