Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Подорож у Берегово: Як не виїжджаючи за кордон, побувати ніби в іншій країні


Не виїздити за кордон, але відчути себе наче в іншій країні і відшукати не лише український колорит, а й угорський? Тоді вам варто відвідати містечко Берегове на Закарпатті. Весняні вихідні, коли в Україну поступово приходить тепла погода – гарний привід для нетривалих подорожей на вихідні, коли за пару днів можна відвідати відразу кілька міст, пише gazeta.ua.
Більшість туристів кажуть, що Закарпаття різко відрізняється від інших регіонів України.
Від Берегово до кордону із Угорщиною – буквально кілька кілометрів, і близькість двох країн зумовлює сильний культурний вплив цієї країни на Берегове. Його іноді називають “найзакордоннішим містом України”.
Під час прогулянки містечком Берегове може здатися, що ви перебуваєте за кордоном: угорські прапори, пам’ятники угорським діячам, угорська архітектура і, звісно, люди, які між собою говорять угорською мовою.
Втім, не тільки цим славиться Берегове. Місто відоме серед українців як термальний курорт. Тут знаходиться кілька купалень. Термальні джерела обладнані таким чином, щоб у них могли розслабитись і відпочити. А ще – підлікуватися, бо кажуть, що деякі речовини із джерел приносять користь організмові при деяких хворобах. Одне із термальних джерел облаштоване у вигляді басейну. Вода б’є із 1000-метрової глибини, на вона виході тепла, і знаходитись у ній комфортно і влітку, і взимку.
Якщо ви гуляєте містом пізно ввечері, то далеко не завжди можна знайти кафе і ресторани, які працюють допізна. Хоч у місті і є кілька гарних закладів, та може виявитися, що вони закриваються доволі рано, навіть у вихідний день.
 
Реформаторський костел, міські лазні, синагога – це те, що точно варто подивитись у містечку Берегове. Також варто побачити найстародавнішу світську будівлю міста – “Графський двір” князя Габора Бетлена. Це цікавий ансамбль споруди 17 сторіччя. Знаходиться на лівому березі каналу Верке. Палац належав князеві Габору Бетлену, який у 1620-1621 роках був королем Угорщини.
Автор: Олег БОЖКО
У Береговому також варто насолодитися угорською кухнею і спробувати закарпатського вина. У місті обладнані кілька дегустаційних залів. Найбільш відомим є колишня резиденція графа Шенборна (нинішня територія винзаводу). Для його відвідування потрібно попередній запис.
Автор: Олег БОЖКО
Відвідувачів знайомлять з технологією виробництва закарпатських вин і, звичайно ж, надають можливість його спробувати. Крім того, вино домашнього виробництва туристам пропонують і місцеві жителі, які роблять його самі.
Олег БОЖКО








Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.