Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Закарпаття запрошує на Ромський фестиваль музичної культури

У суботу (21.04) в Ужгороді відбудеться колоритне свято – Ромський фестиваль музичної культури, приурочений до Міжнародного дня ромів. Свято розпочнеться яскравою урочистою ходою центром Ужгорода. Представники ромської спільноти в різнобарвних національних костюмах зберуться о 14-й годині на площі Театральній і зі співами й танцями колоною пройдуть центром міста, запрошуючи приєднатися до гулянь. 


Хода завершиться на Православній набережній, де за традицією запалять свічки й спустять у річку вінки з квітів, як символ єднання ромів у всьому світі.
А о 15-й годині на сцені Закарпатського обласного академічного українського музично-драматичного театру розпочнуться урочистості з виступами діячів ромської культури з усієї області. Вхід на яскравий та колоритний концерт вільний, тож організатори запрошують усіх бажаючих долучитися до свята.
Напередодні ромського фестивалю, у п’ятницю (20 квітня), в Ужгороді відбудеться фінал чемпіонату з футболу для ромських дітей Закарпаття. Участь у турнірі, започаткованому Головним Управлінням Нацполіції в Закарпатській області, візьмуть 14 команд, які пройшли відбіркові турніри з дворового футболу в березні й квітні (близько 120 дітей з усієї області). Фінальні змагання пройдуть на Ужгородському стадіоні «Авангард». Для учасників турніру виступить оркестр ГУ НП в Закарпатській області, буде організовано польову кухню. Офіційне відкриття чемпіонату – 20 квітня о 10.00. Нагородження переможців та урочисте закриття спортивного свята – 14.30.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.