Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Що робити, коли банкомат не видає гроші

В Україні банкоматами користуються 66% громадян. Щорічно з карт знімають понад мільярд грн.

«Причин, чому банкомат інколи не видає готівку є декілька. Найпростіший випадок — гроші просто залишилися у вікні видачі. Тоді їх можна без особливих складнощів дістати. Завжди, коли забираєте купюри — перераховуйте їх так, щоб було видно камері на банкоматі. Якщо видана не вся сума — тоді простіше і швидше буде це довести», — каже голова правління одного з банків Сергій Черненко, пише Сегодня.

Якщо не було зафіксовано, скільки грошей видав банкомат, довести брак коштів можна буде лише після інкасації.

Водночас експерти попереджають про аферистів, які використовують спеціальні накладки на вікнах видачі грошей. Їх можна помітити і навіть зняти. Після чого варто зателефонувати у банк. Такі накладки можуть красти частину чи всю суму, яку хотіли зняти.

Безпечніше користуватися банкоматами у відділеннях банків або під постійним наглядом в супермаркетах і торгових центрах.

Якщо банкомат не видав кошти і списав їх з карти, необхідно терміново зателефонувати на гарячу лінію за номером на апараті. Далі доведеться підійти до відділення, написати заяву. Його розглянуть не пізніше, ніж через 30 днів. Часто питання вирішують значно швидше.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.