Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Скільки часу людині потрібно спати в залежності від віку?

Вчені виявили, що у кожної вікової групи є своя норма годин нічного сну. Сон дає людині ту енергію, яку людина буде витрачати протягом дня, тому якість сну безпосередньо впливає на стан вашого здоров'я.

Порушення сну можуть бути викликані різними факторами: один з них - стрес, який викликає вироблення кортизолу в організмі. Кортизол в свою чергу негативно впливає на загальний стан людини, викликає безсоння, провокує хвороби, зайву вагу, пригніченість.

Під час сну організм виділяє гормон меланін, це відбувається приблизно в з 10 вечора до 2 ночі. Меланін відповідає за відпочинок організму. Тому якщо ви не будете спати в зазначений проміжок часу, ляжете спати після 2 годин, стан бадьорості з ранку можете не чекати.

Якщо людина постійно не висипається, починається пригнічення імунної системи, і людина починає хворіти. Ослаблений організм з легкістю атакують інфекції та мікроби.

Скільки часу людині потрібно спати в залежності від віку?

Лягайте спати вчасно і спите необхідний вам час, тоді ви будете сповнені сил, енергії і здоров'я. Ваш організм обов'язково вас віддячить хорошим самопочуттям і міцним імунітетом.

Команда американських учених Гарвардського університету на чолі з професором Чарльзом Ксейслером провели цікаве дослідження, в результаті якого виявили необхідну кількість нічного сну для кожного віку.

Нижче ви побачите результати - кількість необхідного сну по віковим групам:

новонароджені (0-3 місяці) - 14-17 годин;
немовлята (4-11 місяців) - 12-15 годин;
діти (1-2 роки) - 11-14 годин;
дошкільний вік (6-13 років) - 9-11 годин;
шкільний вік (6-13 років) - 9-11 годин;
підлітки (14-17 років) - 8-10 годин;
молодь (18-25 років) - 7-9 годин;
дорослі (26-64 років) - 7-9 годин;
літні (старше 65 років) - 7-8 годин.
Спіть необхідну вам кількість годин і будьте здорові!






Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.