Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Фіолетові поля туристичного села високо в горах Закарпаття


Село Колочава – унікальний туристичний об’єкт на Закарпатті – у цей період вкривається фіолетовим килимом шафранів... 
З різкою зміною погоди і початком активного весняного цвітіння на Закарпаття потроху з’їжджаються туристи. Та мінлива цьогорічна весна вносить свої корективи і охочим побачити фіолетові поля – цвітіння шафранів (крокусів) – варто поспішати.
Долини крокусів можна знайти у селі Колочава. Цей населений пункт Закарпаття неодноранзово потрапляв у рейтинги обов’язкових для відвідування сіл України.
Тут десять музеїв і 20 пам’ятників. У Колочаві активне туристичне життя – фестивалі, автентика, місцевий колорит. Розташована Колочава в Міжгірському районі у мальовничій Тереблянській долині, що в 30 кілометрах від озера Синевир. Крокуси – одна з причин їхати у Колочаву.
Цей населений пункт є найдовшим селом в Україні, протяжність якого складає понад 15 кілометрів. Колочава – село пам’ятників, музеїв, пам’ятних знаків. Найвідоміший музей-скансен колочавської архітектури та побуту “Старе село”, музеї “Колочавська вузькоколійка” та “Колочавський бокораш”.
Також можна відвідати педагогічні музеї “Радянська школа” та “Чеська школа”, історико-військові музеї “Лінія Арпада”, музей-меморіал “Воїнам-інтернаціоналістам” та музей місцевих повстанців “Бункер Штаєра”, музей-пам’ятку барокової архітектури кінця XVIII століття “Церква Святого Духа” та шкільний етнографічний музей Івана Ольбрахта.
Джерело: zak.depo.ua
Фото: Олеся Смирнова




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.