Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Корисні властивостей меду, про які ви і не підозрювали

Мед - дивовижний за своїм складом продукт.

Мед - дивовижний за своїм складом продукт. У ньому містяться вітаміни B1, B5, B6, B9, C і PP. Також мед багатий на різні макро- і мікроелементи: залізо, йод, калій, кальцій, марганець, мідь, фосфор і хлор. Цей ароматний солодкий нектар застосовується не тільки в кулінарії, але і медицині, косметології.
Корисні властивості меду
полегшує кашель
Згідно з дослідженням, яке проводилося в Університеті штату Пенсільванія, гречаний мед знижує інтенсивність нічного кашлю і покращує сон. Дітей, які отримали по дві чайні ложки меду за 30 хвилин до сну, напади кашлю мучили рідше в порівнянні з тими, хто не отримав мед. Всього в експерименті взяло участь 139 дітей.

покращує пам'ять
102 здоровим жінкам у віці менопаузи призначали: або 20 г меду в день, або гормон-замісну терапію, яка містить естроген і прогестерон, або ж нічого. Через чотири місяці тест на короткострокову пам'ять показав, що ті дами, які вживали мед, домоглися найкращих результатів в порівнянні з усіма іншими.
лікує рани
Норвезькі дослідники виявили, що мед згубно впливає на більшість штамів бактерій в ранах. Пацієнтам, які страждають від ран і виразки на нижніх кінцівках, запропонували обробляти болючі місця медом. Фахівці відзначили значне поліпшення після місцевого лікування медом. У домашніх умовах також можна проводити такі маніпуляції. Важливо проводити перев'язки кожні 24 або 48 годин.
Забезпечує організм поживними речовинами
У меді міститься широкий спектр різних речовин (ніацин, рибофлавін, пантотенова кислота, кальцій, мідь, залізо, магній, марганець, фосфор, калій і цинк), які запросто замінюють цукор, зменшують кількість споживаних калорій і збагачують раціон харчування.
Підвищує рівень лейкоцитів у крові
Мед - перспективне і недорогий засіб, що запобігає зниження вмісту в організмі білих кров'яних тілець, викликаних хіміотерапією. Онкохворі пацієнти, які вживали дві чайні ложки меду в день під час хіміотерапії, відзначили, що відчували себе набагато краще.

Полегшує сезонну алергію
Хоч ефективність меду для лікування алергії не була доведена в клінічних дослідженнях, багато людей відзначають, що після вживання нектару знижується інтенсивність кашлю і кількість його нападів.
Пригнічує стійкі до антибіотиків бактерії
Активні речовини, знайдені в меді, діють згубно на кишкову паличку і сальмонелу; а також на метицилін-стійкий золотавий стафілокок і синьогнійну паличку.
Знижує наслідки прийому алкоголю
Медичний центр при Університеті Нью-Йорка NYU Langone провів дослідження і з'ясував, що мед знижує інтоксикацію і рівень алкоголю в крові.
Має високу поживну цінність в спортивному харчуванні
Мед - природний джерело енергії. Не дивно, що спортсмени під час тренувань додають мед в воду для пиття. Це насичує організм поживними речовинами. Крім цього, мед та вироби з них можна їсти до тренувань і після них.

Усуває лупу, покращує стан волосся і шкіри голови
Пацієнтам з хронічним себорейним дерматитом і лупою, було запропоновано наносити мед, злегка розбавлений теплою водою, на проблемні зони на три години. У всіх пацієнтів припинився свербіж, у деяких зменшилися ділянки ураження.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.