Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Найпоширеніші види головного болю

«Пройде», – найпоширеніша реакція на головний біль. Проте якщо це трапляється часто, то слід все ж з’ясувати причину його виникнення. Їх може бути безліч: від стресового чинника і вихлопних газів до онкології. Тому якщо головні болі приймають хронічний характер і «таблетка від голови» не допомагає, потрібно задуматися, а чи не є головний біль причиною серйозного недуга?

Біль у скроневій частині голови і біль у верхівці
Біль у скронях може бути симптомом різноманітних «збоїв» в організмі. Недосипання, зміна гормонального фону, інтоксикація та пониження внутрішньочерепного тиску можуть стати причинами болю. Також біль у скронях виникає під час застуди або грипу. Якщо біль в цій області голови посилюється і викликає дивні відчуття на зразок нудоти, треба обов’язково звернутися до лікаря. Не залишайте без уваги і гострий біль в потилиці. Подібні больові відчуття часто є ознаками можливого крововиливу.

Ранковий головний біль
Якщо ви часто прокидаєтеся з головним болем, при цьому залишаєтесь прихильником тверезого способу життя, це поганий сигнал організму.
Вранішній головний біль може вказувати на нічне апное (тимчасове припинення дихальних рухів під час сну), проблеми з тиском і навіть пухлину головного мозку.

Біль навколо ока і біль у вилицях
Кластерний головний біль або біль в області ока – одне з найжахливіших відчуттів. Радимо проконсультуватися у невролога, якщо виникає такий біль. Він може вказувати на аномалії в гіпоталамусі, раптове розширення кровоносних судин головного мозку і проблеми серцево-судинної системи. Біль в області вилиць і лоба може свідчити про початок гаймориту.

Головний біль і запаморочення
Часто головний біль може супроводжуватися попутними прикрими симптомами: запамороченням, нудотою, помутнінням в очах, болем в шиї, пульсуючими нападами. Остеохондроз, пережиті травми голови у минулому, гормональні збої, неврози та депресія можуть викликати подібний біль. Дуже часто мігрень супроводжується такими симптомами.

Важка голова і почуття здавленості у верхній частині голови
Якщо здається, що голова на якийсь час перетворилася на гарбуз, це не так вже страшно. Головний біль тензіонного типу є одним з найпоширеніших і може бути викликаний перевтомою, браком кисню, зниженою руховою активністю і переживаннями.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.