Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Без зайвого ажіотажу в Берегові проходять вибори в Угорський парламент

І це цілком логічно, адже для закордонних угорців, і в тому числі закарпатських угорців, 8 квітня на спецдільницях зможуть проголосувати лише ті угорці, які мешкають в Україні, але мають постійну прописку в Угорщині


Таких виявилося на Берегівщині  1937 чоловік, саме вони мають можливість проголосувати на спецдільниці, яка відкрита в Угорському генконсульстві в Берегові. До слова, голоси виборців тут не будуть підраховувати, а запечатані урни з бюлетенями, відвезуть до Угорщини, де й підрахують на місцевих виборчих дільницях разом з іншими. Інша частина виборці, а це найбільша угорська вершка населення Берегівщини, віддасть свої голоси, напевно, щоб, «не світитися», іншим шляхом: оскільки вони не мають  постійного місця проживання в Угорщини, то зможуть  голосувати лише за партійними списками, і робитиме це через пошту – шляхом надсилання бюлетеня. Скільки таких потенційних виборців, наразі, – не відомо. Слід відзначити, що основна боротьба  за депутатські мандати в угорський парламент розгорнеться  між партіями Фідес (прем’єр-міністра Віктора Орбана) та опозиційними «Демократична коаліція» (Ференца Дюрчаня) й радикальними націоналістами Йоббік. В Закарпатті, Очікується, переконлива перемог партії Фідес, яка багато чого доброго зробила для закарпатських угорців.
І на останок. Чітко й злагоджено і цього разу спрацювали місцеві органи правопорядку (на фото), які надійно забезпечують порядок біля дільниці, й готові вмить відреагувати на всі провокаційні прояви.

Валерій Разгулов
Джерело: “Перший Кабельний”






Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.