Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Папа Франциск призначив закарпатця греко-католицьким єпископом в Угорщині (ФОТО)

В суботу 7 квітня у Ватикані Папа Франциск призначив о. Абеля Сочку правлячим єпископом єпархії для католиків візантійського обряду в Угорщині (м. Ніредьгаза).
Абель Сочка народився 1972 року у селі Братово Виноградівського району на Закарпатті. Опанувавши середню освіту в Україні завершив богословську освіту в Будапешті (Угорщина) та 1996 року вступив до Василіянського Чину святого Йосафата. У 2001 року прийняв священичі свячення з рук єпископа Гайдудорозького Сіларда Керестеша.
Виконував різні душпастирські служіння у Василіянській Провінції святого Стефана в Угорщині. Душпастирював у Будапешті та США, був вікарієм Апостольського екзархату Мішкольца та настоятелем монастиря в Маріяповчі (Угорщина).
Добре говорить українською. Розповідав, що перші василіяни з Мукачева оселилися в Марієповчі, коли заплакала ікона.
12 грудня 2015 року в храмі святого Миколая в м. Ніредьгаза (Угорщина), апостольський адміністратор отець Авель Сочка урочисто розпочав управління новоствореною єпархією Угорської греко-католицької церкви.
Раніше, 20 березня 2015 року, Папа Франциск підняв Угорську греко-католицьку церкву до рівня митрополичої Церкви свого права. При цьому тодішня Гайдудорозька єпархія стала архиєпархією, Мішкольцький екзархат – єпархією і, крім того, було створено ще одну єпархію з осередком в Ніредьгазі.

Mukachevo.net




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.