Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Вчені виявили, що куркума має протиракові властивості

Роками вчені «рилися» в наших кухонних шухлядках, вишукуючи нові й креативні способи попередити ті чи інші хвороби.
Капсаїцин – основний хімічний компонент перцю чилі – використовується в засобах для місцевого знеболювання при артритах.
Аліцин, що є головним компонентом часнику, може, при вживанні його у великих кількостях зменшити рівень холестерину і знизити артеріальний тиск.
Новітнє відкриття, що стосується цілющих властивостей спецій, пов'язано з куркумою – приправою, що додає жовтий колір знаменитій приправі каррі. Дослідження показали, що куркумін (основний хімічний компонент куркуми) має низку цінних властивостей. Куркумін у медицині Зокрема, куркумін може відігравати допоміжну роль у профілактиці хвороби
Альцгеймера - він запускає процес вироблення білка, який бореться з ураженням мозку вільними радикалами. Крім того, виявлено, що куркумін може допомагати в лікуванні раку шкіри. У дослідженні, проведеному вченими з Центру раку ім. Андерсена при Техаському університеті (США), куркумін вводили в уражені меланомою лінії клітин, що стимулювало загибель злоякісних клітин в пухлинах. Також є підстави вважати, що куркумін перешкоджає розвитку раку грудей. Про це виразно свідчать, зокрема, досліди на мишах, проведені в тому ж Техаському університеті.
Зараз вчені активно вивчають й інші потенційні терапевтичні властивості куркуміну - зокрема, щодо лікування множинної мієломи і раку підшлункової залози, а також профілактики раку ротової порожнини. Крім того, в одному з британських університетів розпочато дослідження впливу куркуми на рак шлунково-кишкового тракту.

zhyvyaktyvno.org




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.