Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

ЩОДО МІСЦЕВИХ ПОДАТКІВ І ЗБОРІВ

Державна податкова інспекція у Рахівському районі нагадує, що рішення про встановлення місцевих податків та зборів відповідно до п.12.3 ст.12 Податкового кодексу України в межах своїх повноважень приймають сільські, селищні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад.
Встановлення місцевих податків та зборів здійснюється у порядку, визначеному ПКУ.
При прийнятті рішення про встановлення місцевих податків та зборів обов’язково визначаються об’єкт оподаткування, платник податків і зборів, розмір ставки, податковий період та інші обов’язкові елементи, визначені ст.7 ПКУ, з дотриманням критеріїв, встановлених розділом XII ПКУ для відповідного місцевого податку чи збору.
Рішенням про встановлення місцевих податків та зборів можуть передбачатися податкові пільги, а також порядок їх застосування. При цьому сільським, селищним, міським радам та радам об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, не дозволяється встановлювати індивідуальні пільгові ставки місцевих податків та зборів для окремих юридичних та фізичних осіб або звільняти їх від сплати таких податків та зборів.
Додатково інформуємо, що форми типових рішень про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 24 травня 2017 року №483.

За матеріалами ДПІ у Рахівському районі




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.