Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

“Якщо трудові мігранти повертатимуться …”: експерт розповів, що буде з економікою України

Якщо трудові мігранти пенсійного та передпенсійного віку повертатимуться до України і отримуватимуть тут пенсії, то це матиме негативний вплив на економіку країни.

Про це повідомив президент Всеукраїнської Асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

“Повернення заробітчан пенсійного та передпенсійного віку до України і отримання ними пенсії негативно позначатиметься на економіці”, — сказав він.

Експерт пояснив, що у нас старіюча нація, як і в інших країнах Європи. І з кожним роком відсоток пенсіонерів збільшується, що накладає на працюючих великий тягар.

“При існуванні солідарної пенсійної системи і не розвинених приватних пенсійних фондів, пенсія може формуватися тільки з податків, які сплачують працюючи українці. В Європі ця проблема вирішується наступним чином — підняттям пенсійного віку та залученням молодих трудових мігрантів, які займають вільні робочі місця, що створюються під час економічного зростання та збалансовують пенсійну систему в тому числі”, — додав він.

Водночас, за словами Воскобойника, для того, щоб Україна змогла залучати трудових мігрантів до себе, їй потрібно, аби економіка стабільно зростала впродовж десяти і більше років. Тоді з’явиться багато вільних робочих місць і можна буде розпочати залучення мігрантів для підтримання в тому числі українських пенсіонерів.

“Але чи готово примати трудових мігрантів українське суспільство — це велике питання”, — зауважив експерт.

Нагадаємо, у Пенсійному фонді повідомили, що українці, які легально працюють за кордоном, можуть зарахувати свій страховий стаж, набутий за межами країни, при оформленні пенсії в Україні.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.