Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Не пропусти! 10 симптомів небезпечних хвороб

Життя нерідко підносить «сюрпризи», тому дуже важливо прислухатися до себе. Сильні головні болі, спрага, втрата ваги без причин і навіть різкі зміни настрою, - розповідають про неочевидні ознаки хвороб, наявність яких має тебе насторожити.




1. Ти втрачаєш вагу без причини
Якщо ти худнеш без будь-яких зусиль, втрачаючи від 5% ваги за місяць, — радимо насторожитися. Це не привід для заздрості вічно худнуть, а серйозний симптом, який може говорити про захворювання ендокринного характеру, гіперфункції щитовидної залози, депресії, хвороби печінки, розлад засвоєння поживних речовин і ще про безліч захворювань (у тому числі й онкологічних), передає Ukr.Media.
2. Ти постійно хочеш пити
Запам'ятай, невиправдана спрага може бути симптомом розвитку цукрового діабету та інших захворювань.
3. Твоя температура вище або нижче норми
У тебе немає симптомів ГРВІ та ГРЗ, але вже тривалий час тримається низька або підвищена температура? Причин може бути чимало (інфекції, алергії, ендокринні захворювання, новоутворення та інші), тому не тягни час і швидше звертайся до лікаря!
4. Тобі важко дихати
Задишка після спортивних навантажень або утруднення в диханні після нежитю — це нормально. А ось якщо тобі періодично важко дихати без причини, терміново записуйся на обстеження. Це може говорити про легеневі хвороби, астму, запалення легень, бронхіт, туберкульоз, емболії, серцевої недостатності та інших захворюваннях.
5. У тебе відбуваються помутніння або стрибки в настрої
Ти стикалася з галюцинаціями, помутніннями свідомості, дезорієнтацією в просторі або раптовими нападами агресії? Якщо це не поодинокий випадок, — швидше до лікаря! Причинами можуть бути гіпоглікемія, інфекційні захворювання або черепно-мозкова травма.
6. Головні болі стали сильнішими або відчуваються?іншій
Занадто різкі головні болі, які можуть супроводжуватися ознобом, помутнінням свідомості, нудотою або проблемами з промовою — привід телефонувати у "швидку"!
7. У тебе трапляються короткочасні проблеми з мовленням, координацією або зором
Німіє одна сторона обличчя або кінцівки, раптово погіршується зір, порушується координація, ти не можеш нормально говорити або не розумієш співрозмовника? Наявність одного або декількох симптомів з цього списку може свідчити про ішемічну хворобу серця або інсульт. З таким не жартують!
8. Ти почала помічати дивні спалахи світла
І це не галюцинації, а можливе початок відшарування сітківки ока. Щоб врятувати свій зір, негайно звернися до лікаря.
9. Твої суглоби почервонілі або гарячі
Такі ознаки можуть говорити про запальні процесси або артрит.
10. У тебе відсутній апетит
Насторожитися варто в тому випадку, якщо ти раптово стало швидко наїдатися, а також при нудоті та інших паралельних симптомах. Здорова людина має здоровий інтерес до їжі, тому задумайся про візит до лікаря, щоб виключити ризик онкології, захворювань ШЛУНКОВО-кишкового тракту, ендокринної та нервової системи.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.