Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 25 березня

День на Закарпатті пройшов насичено.
Неординарна, харизматична, надзвичайно талановита, з просто вражаючими вокальними даними співачка незабаром дасть в Ужгороді великий сольний концерт, пише закарпатська  газета «НЕДІЛЯ».

Такого унікального голосу немає більше ні в кого на Закарпатті. Закарпатська ентодіва, цариця нео-автентики, богиня пісні нового формату, в якій поєднуються відлуння минулого та  енергетика сучасності, солістка Заслуженого академічного Закарпатського народного хору та переможниця багатьох музичних конкурсів Мирослава КОПИНЕЦЬ під час наших «Недільних бесід» у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» розповіла про свій шлях до успіху, поділилася дитячими згадками та потаємними мріями.

Хоча про Джублик вже давно відомо далеко за межами області, однак і серед закарпатців знайдеться чимало таких, хто не має жодного уявлення про цю святиню, котру порівнюють з Почаєвом та Зарваницею (для християн усього світу Зарваниця добре відома чудотворною іконою і цілющим джерелом, біля якого з’являлася Божа Матір), пише закарпатська  газета «НЕДІЛЯ».
За п’ятнадцять з половиною років на місці безлюдного урочища між двома селами – Вільхівкою та Нижнім Болотним на Іршавщині – виріс чималий релігійний комплекс, у складі якого – жіночий та чоловічий монастирі, ряд архітектурних капличок, що розповідають про найважливіші періоди життя Пресвятої Діви Марії, алея вшанування пам`яті закарпатських священнослужителів, що постраждали за віру, недобудований храм Гробу Господнього, мала Хресна дорога та завершальна, 14 стація найдовшої Хресної дороги, початок якої – у Львові біля Високого замку.
Голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин запропонував відродити в Україні практику регулювання цін на продукти харчування, та й на інші товари, адміністративними заходами.
Акцентую на доцільності перегляду політики ціноутворення на продукти харчування. Доцільно ввести знижену ставку ПДВ на харчові вироби. Встановити, за аналогією з європейськими країнами, максимальні торговельні націнки. Максимальна націнка на продукти не повинна перевищувати 15% від ціни виробника, а на звичайні товари – не більше 30%. на імпортні товари – не більше 30% від ціни, про яку йдеться на митниці“, – написав Богдан Данилишин на своїй сторінці в Facebook.
Наше життя стало потужним суцільним ринком товарів та послуг. Як же орієнтуватися в цьому щоденному коловороті, як досягати успіху, у що найкраще зараз вкладати гроші?
Тож що зараз найчастіше продають закарпатці? Про це у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» розповіла головний редактор газети «Закарпатські оголошення» Мар’яна КРАВЧУК.
– Найбільше пропозицій у сфері нерухомості, – зазначила вона. – Зараз будується багато багатоквартирних та приватних будинків. Є чимало нового житла. Разом з тим, великий відсоток закарпатців виїжджає жити за кордон. Тоді люди продають не лише оселі, але й меблі, побутові прилади, навіть книги та домашніх улюбленців.
Беззаперечним плюсом приватного будинку є можливість зробити терасу для відпочинку. Тож як найкраще облаштувати навіс біля будинку? Перед початком будівництва потрібно спочатку створити проект, підготувати матеріалів, що будуть використовуватися, вирівняти поверхню грунту, установити опори навісу, поздовжні балки між опорами, настил і кріплення даху.

zakarpatpost.net




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.