Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Кабмін вирішив поповнити бюджет за рахунок експорту крові українських донорів

У Кабміні вважають, що експортний потенціал країни розшириться, якщо почати продавати компоненти донорської крові і препарати, виготовлені з донорської крові та її компонентів, повідомив сайт “МедПросвіта”.
Згідно з чинним законодавством, компоненти та препарати донорської крові дозволяється продавати за межами України лише за умови, що наявні запаси повністю забезпечують потребу в них з боку населення України.
Як розповіли в уряді, посилаючись на данні МОЗ, в Україні наразі не лише вистачає донорської крові для забезпечення внутрішніх потреб, але є щей залишки. Саме ті залишки уряд і пропонує продавати.
«Згідно з інформацією МОЗ, наявні залишки сировини у станцій переливання крові і центрів крові України, а також наявні виробничі потужності та залишки готової і незавершеної продукції покривають обсяги обов’язкового забезпечення потреб охорони здоров’я населення України в препаратах донорської крові», — йдеться в повідомленні Кабміну.
«Ухвалене розпорядження розроблено на виконання вимог частини третьої статті 22 Закону України “Про донорство крові та її компонентів”. Прийняття документа не лише дозволить розширити експортний потенціал України, але й сприятиме збільшенню обсягів виробництва лікарських засобів», — заявляють у Кабінеті Міністрів.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.