Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Як перегляд серіалів впливає на мозок

Перегляд серіалів "запоєм" уповільнює кровообіг і метаболізм. Це провокує ожиріння та появу цукрового діабету.
Серіали із складним сюжетом виснажують емоційно і розумово. Можуть виникнути проблеми психічного характеру, зокрема хандра та депресія, пише nv.ua.
Тривалий перегляд серіалу провокує збудження нервової системи. Крім того, вони впливають на те, яким людина бачить реальний світ.
Емоційний стан після перегляду серіалу залежить від того, як людина почувалася перед початком сеансу. У тих, хто намагався таким способом позбутися тривоги, виникає безсоння.
За результати дослідження компанії Netflix, 61% опитаних дивляться серіали запоєм. Тобто, переглядають від двох до шести епізодів одного і того ж серіалу за один присід.
"Це роблять з кількох причин. Канали пропонують наступний епізод, як тільки закінчиться попередній. Сценаристи поміщають цікавий момент у кінці кожного епізоду. Мозок влаштований таким чином, що людині складно відірвати погляд, поки на екрані щось рухається", - каже директора Інституту досліджень комунікацій в Університеті Індіани Роберт Поттер.
Фахівець каже, якщо розв'язка епізоду відбувалася у кінці серії, то варто дивитися лише 20 хв наступної. Так, закінчиться цікавий момент, але не змусить просидіти ще годину за переглядом.
Викладач з маркетингу Лондонського університету Том ван Лаер провів дослідження феномену популярності "Гри престолів". Серіал став яскравою телевізійною подією за останні шість років — кожен епізод шостого сезону дивились понад 5 мільйонів глядачів. Причини зацікавлення очевидні: велика насиченість сексом та насильством, підтримувана різноплановими смугами сюжетної лінії.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.