Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

До уваги закарпатців: Влада знайшла спосіб, як вирішити проблему автомобілів на єврономерах

Для вирішення проблеми автомобілів на європейській реєстрації в Україні будуть використовувати молдавський досвід.

Про це заявила голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в ефірі «5 каналу».

«У середу, 21 березня, у нас, членів Комітету, відбудеться зустріч з активістами. Вони мали змогу ознайомитися з тим варіантом розв’язання питання, які я їм запропонувала востаннє – я віддала на руки закон, який діє в Молдові і який надав можливість республіці Молдова розв’язати цю проблему», – наголосила вона.

їТакож чиновниця розповіла, які саме правила розмитнення авто на іноземних номерах діють у сусідній країні.

«Там ключові ставки такі: для того, щоби мати можливість сплатити митні платежі і розмитнити, треба сплатити акциз у розмірі 30% від діючої ставки акцизу. І потім наступає вся відповідальність і нові можливості для всіх правоохоронних органів, які контролюватимуть, і найголовніше – для митних органів, які контролюватимуть подальший ввіз таких автомобілів. Тобто розв’язати питання з тією кількістю (євроблях — ред.), що є, але у подальшому – унеможливити таке використання Митного кодексу саме з такою метою для громадян України», – підсумувала Южаніна.

Нагадаємо, раніше член комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, народний депутат від фракції «Народний фронт» Вадим Сидорчук заявив, що власники авто з іноземною реєстрацією не йдуть на компроміс з українською владою, незважаючи на те, що їм була запропонована «амністія».




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.