Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Клімкін: Місія ОБСЄ на Закарпатті – це "повна маячня", але російські провокації можуть продовжуватися

Про це міністр закордонних справ України заявив під час скай-конференції із закарпатськими журналістами у п’ятницю, 2 березня, перед від’їздом з візитом до Польщі.


– Представники ОБСЄ були на Закарпатті: Верховний комісар у справах національних меншин (Ламберто Заньєр – ред.), якого я дуже добре знаю, подивився на те, що відбувається (на Закарпатті – ред.), отримав усю інформацією, у нього є дуже чітка позиція. Тому всі можливі спекуляції стосовно якихось місій ОБСЄ, які там потрібні, щоб дивитися за ситуацією, казати, що там (у Закарпаття – ред.) є щось таке нестабільне, – це все тотальна бредятіна. Про це (місію ОБСЄ – ред.) ми за визначенням не кажемо, – прокоментував Павло Клімкін ініціативу угорської сторони про направлення на Закарпатті спостережної місії ОБСЄ, на якій Будапешт вже кілька разів наполягав за останні кілька місяців, зокрема після останніх атак на офіс КМКС в Ужгороді.
– Те, що нам потрібно роботи, – це разом турбуватися про безпеку, оскільки я впевнений, що може до угорських виборів, але й потім, російські провокації можуть продовжуватися. Наше завдання – щоб їх не було, – додав міністр, зауваживши, що постійно перебуває на зв'язку з Службою безпеки України та Міністерством внутрішніх справ, які провдять розслідування щодо останніх провокацій в Ужгороді та мають направити в регіон підсилення.
Також за словами Павла Клімкіна, в Україні нема антиугорських настроїв, не те, що "істрерії", і щоб переконатися в цьому, достатньо поспілкуватися на цю тему зі звичайними українцями в будь якому українському місті.
Зауважимо, що перша атака – спроба підпалу – відбулася за кілька днів до приїзду Верховного комісара ОБСЄ на Закарпаття. А друга – підрив офісу – за кілька днів до скасування Конституційним судом скандального закону Колесніченка-Ківалова. Також після останньої атаки міністр МЗС Угорщини Пийтер Сійрято знову зустрівся з представником ОБСЄ.
До слова, під час цього ж Skype-спілкування з журналістами Павло Клімкін зауважив, що поки невідома доля затриманих поляків, яких підозрюють в першій атаці на офіс КМКС в Ужгороді, але українська та польська сторона активно співпрацюють в цьому напрямку.

Mukachevo.net





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.