Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Моторошне кладовище: виявлено найбільше підводне поховання індіанців

Фахівці Бюро археологічних досліджень Флориди знайшли затоплене індіанське поховання віком близько семи тисяч років. Про це повідомляє Science Alert. Стародавнє поховання індіанців аквалангісти виявили біля берегів Флориди на відстані 275 метрів.
 
У 2016 році вперше людські останки, щелепна кістка з єдиним зубом, була знайдена в 2016 році на глибині близько семи метрів.
 
Підводний археолог Райан Даггинс з Бюро археологічних досліджень Флориди зазначив, що цей зуб був сильно зношений, людина харчувалася більш грубою їжею, ніж та, що люди їдять сьогодні. Під час занурень у 2017 році дайвери знайшли також зламану кістку руки, фрагменти черепа, різьблені дерев'яні дошки, шматки тканини.
 
Фахівці вважають, що люди, поховані тут, були мисливцями-збирачами, харчувалися переважно рибою та молюсками. Таким чином, вдалося виявити шість поховань. На іншій стороні півострова Флорида є стоянка Уиндоуэр, датована приблизно тим же періодом, що кладовище індіанців.
 

 
Поруч з нею вчені знайшли останки 168 осіб, похованих поруч з дерев'яними предметами у прісноводної могилі біля восьми тисяч років.
 
3 листопада 2017 року в полях П'ятихатського району Дніпропетровської області вчені виявили дві кам'яні статуї: одна з них скіфської епохи і датується V століттям до нашої ери, друга ще давніший - епохи енеоліту, або раннього бронзового століття.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.