Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

3 лайфхаки, як схуднути без дієт

У світі існує величезна безліч незвичайних дієт - втім, і звичайних теж вистачає. Лікарі б'ють на сполох і попереджають, що розумний підхід, послідовність дій і логіка гарантовано приведуть до бажаного результату, але без побічних ефектів. Як доказ, ми склали список лайфхаків від людей, які прибрали зайві кілограми, але при цьому ніколи не дотримувалися жодної з жорстких методик щодо зниження ваги.

Не треба морити себе голодом
Їжте стільки, скільки необхідно. «Споживання менше 1000 калорій в день знаходиться за рамками норми, - каже Харлі Педріко з лондонської The Nutrition Coach. - І якщо ви тримаєте таку низьку планку, то просто переключаєте організм в "режим голодування", що означає витрачання м'язових тканин заради виживання. Так, стрілка на вагах опуститься. Але по факту ви будете мати більший відсоток жирової маси, чого ніхто, очевидно, не хоче. За рахунок зменшення м'язів тіло стане в'ялим, і ви будете менш ефективно спалювати жир при заняттях спортом. У відповідь на недостатню кількість глюкози організм почне посилено виробляти інсулін, який відповідає за синтез і накопичення жиру. А це означає, що жировий прошарок в перспективі неминуче збільшиться». В Японії, наприклад, обов'язковий щорічний медичний огляд включає вимір маси тіла і аналіз співвідношення всіх даних. Якщо зменшення ваги відбувається за рахунок зниження м'язової маси, лікар обов'язково повідомляє про це роботодавцю, а працівника відправляє на консультацію до фахівця «щодо здорового способу життя».

Правило «Білої мавпи»
Не виключайте з меню відразу цілу групу продуктів. «Якщо вас попросять не думати про білу мавпу протягом п'яти хвилин, то все, про що ви зможете думати, - це про білу мавпу, - говорить доктор Маккарті. - Те ж саме відбувається, коли вам не дозволяють щось їсти - саме цей заборонений плід вам буде хотітися найсильніше. Тому, якщо ви сидите на дієті, яка забороняє молочні продукти або вуглеводи, не дивно, що ви вмираєте від бажання з'їсти бутерброд з сиром. Всі суворі обмеження не можуть триматися в довгостроковій перспективі, і ви заздалегідь прирікаєте себе на провал. Дотримуйтеся плану здорового харчування і розглядайте це не як дієту, а як зміну способу життя - в такому випадку шанси на успіх будуть на порядок вищими».

Не розслабляйтеся в вихідні
Протягом робочого тижня ви можете демонструвати витримку буддійського ченця, але більшість з нас чекають вечора п'ятниці, щоб розслабитися. Це одна з головних причин, чому ми скидаємо менше кілограмів, ніж хотілося б. Гаразд, можу собі дозволити раз на тиждень. Подібний зрив здатний зруйнувати всі витрачені зусилля. Згідно з нещодавно опублікованими даними Університету Корнуелла в Нью-Йорку, практично 90% людей набирають вагу за вихідні і втрачають в робочі дні. Були виявлені чіткі тижневі коливання: учасники дослідження важили більше в неділю і понеділок, а до кінця робочого тижня ситуація змінювалася на краще.

bilshe.com





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.