Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Лікарі розповіли, що категорично не можна робити на морозі

Мало хто знає, що на морозі небезпечно курити або носити тісне взуття. Куріння на морозі зменшує циркуляцію, а це може стати причиною відмороження кінцівок
Теж саме стосується закутування шарфом рота та носа. Видихаючи гарячу пара в шарф, ви перетворюєте його в крижану кірку. Повітря, який ви вдихаєте - стає ще більш холодним, що загрожує застудами або ангіною.
Зимове взуття повинне бути вільним, щоб можна без перешкод одягати теплі шкарпетки і не відчувати дискомфорту. Це може спровокувати обмороження.
Напитися гарячого чаю відразу перед виходом на вулицю - ще одна поширена помилка. Такий напій збільшує кровообіг і підвищує захисні сили організму. Але при цьому після чашки гарячого напою розширюються судини. Вийшовши на мороз, відразу ж втрачається багато власного тепла.
При низьких мінуси дихати глибоко небезпечно для здоров'я. Доводиться робити вдихи малими порціями повітря. В результаті чого настає нестача кисню. Зростає навантаження на серце, оскільки воно збільшує кількість скорочень в хвилину, щоб збільшити інтенсивність кровообігу і хоча б таким чином підвозити побільше кисню до клітин. На цьому тлі у кого-то починається тахікардія, хтось відчуває сильний головний біль.
Не можна грітися на вулиці алкоголем. Він розширює судини і сприяє швидкій віддачі дорогоцінного тепла в навколишнє атмосферу. Через невеликий проміжок часу тіло починає стрімко охолоджуватися, а свідомість під впливом спиртного не може адекватно контролювати ситуацію.

healthyliving.com.ua





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.