Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Наскільки шкідливий попкорн?

Чи можна вважати попкорн здоровим перекусом? Парадоксально, але такий перекус може бути або дуже шкідливим для здоров'я, або супер здоровим снеком залежно від того, як ви його приготуєте.
Так, в 1 чашці чистого попкорну без додатків та спецій всього 30 калорій, там немає жиру, солі, натомість - близько 1 граму клітковини. З точки зору впливу на рівень цукру в крові або кількість вуглеводів, кукурудза має помірний глікемічний індекс - менший, ніж у картоплі, але більший, ніж у гороху і сочевиці. Тобто це відносно легкий, але поживний і смачний снек.
До того ж кукурудза містить вітаміни групи В, цинк, мідь, калій, магній, фосфор, залізо, цинк, марганець, і поліфенольні антиоксиданти, що допомагають у зниженні серцево-судинних захворювань. Це корисніший і ситніший перекус, ніж, скажімо, картопляні чіпси, тому що це цільне зерно і містить клітковину. Картина змінюється, як тільки ви надумаєте поласувати попкорном із пакету для мікрохвильовки або попкорном у кінотеатрі
До такого попокорну рясно додають солі, ароматизаторів і трохи олії. Часто у попкорні для мікрохвильовки навні трансжири, які сприяють виникненню запалення і є дуже шкідливими для здоров'я. Крім того, є дані, що тефлонове покриття, яким крита внутрішня поверхня пакета, може під дією високих температур виділяти потенційно канцерогенні речовини і сприяти виникненню захворювань легенів.
Також існує думка, що приготування попкорну при високих температурах може привести до окиснення олії, збільшуючи його запальні властивості. Якщо ви все ж хочете приготувати попкорн з олією, обирайте хоча б кокосову, вона стабільнішою при високих температурах. Як же зробити свою порцію попкорну максимально здоровою але при цьому такою ж смачною? Спробуйте приготувати його так: покладіть 1/2 склянки зерен у коричневий паперовий пакет і поставте у мікрохвильову піч на 1- 1 1/2 хвилини, або до тих пір, коли вибухи кукурудзи стануть не такими частими. Потім додайте до нього тертий пармезан, мелений червоний перець, харчові дріжджі (для надання сирного смаку), оливкову олію, порошок часнику чи цибулі та інші трави та спеції за смаком. А якщо вам більше до вподоби солодкий попкорн - додайте до нього стружку темного шоколаду із корицею.

zhyvyaktyvno.org




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.