Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Ці вживані автівки українці купують найчастіше

Рейтинги продажів нових автомобілів не збігаються з популярністю на вторинному ринку. Адже всередині країни українці перепродають авто, які купили кілька років тому. Окрім того, на ринок впливає ввіз у нашу країну вживаних авто.

У 2017 році українці перепродали один одному близько 365 тисяч легкових авто. Окрім того, з рук в руки перейшли ще 74 тисячі комерційних машин. Для порівняння: за цей же період українці купили 64 тисячі нових легкових авто та 46 тисяч – ввезли з-за кордону вживаними, повідомляє "НАРОДНА ПРАВДА” із посиланням на Auto-Consulting.

Найпопулярнішим легковим автомобілем при перепродажі вже багато років поспіль є Daewoo (ЗАЗ) Lanos. Його "двійник” ЗАЗ Sens з меншим за об’ємом двигуном 1,3 л – на п’ятому місці. Це авто-довгожителі (випускають з 1998 рокі і понині), тому на ринку їх дуже багато.
 
Слідом за лідером – популярна серед українців Skoda Octavia (також виробляють в Україні), далі йдуть Volkswagen Passat та Chevrolet Aveo (назва української версії – ЗАЗ Vida).

Якщо говорити про рейтинг марок, то тут досі першість тримає російська Lada – дається взнаки велика кількість моделей та великий проміжок часу популярності цієї марки, в тому числі тривале лідерство на ринку нових авто. Загалом, ринок б/в перепродажів на 29% складається з авто виробництва України, Росії та колишнього СРСР.

Структура ринку перепродажів в Україні також значно відрізняється від аналогічної для нових авто. Якщо кросовери (SUV) на ринку нових авто займають близько половини продажів, то на ринку внутрішніх перепродажів – лише трохи більше 15%.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.